На фона на множеството служители, които си тръгват от работа като част от „Голямото напускане“, е впечатляващо да се видят големи компании, които все още вдъхновяват лоялност.

От Resume.io са провели проучване сред големите компании с най-високи нива на задържане на служителите в света.

Тези компании вероятно правят нещо правилно, тъй като много от служителите им оставят в тях за дълго.

За изготвянето на класацията от Resume.io първо са прегледали компании с най-много служители във всяка от 13 основни индустрии, в това число авиокомпании, здравеопазване и банкиране. След това са използвали данни от LinkedIn, за да определят средния стаж на служителите във всяка компания.

Създателят на iPod: Джобс ни засипваше с обаждания, докато беше на почивкаПодобно на повечето служители, Тони Фадел мълчаливо се радва, когато шефът му отиде на почивка. След това Фадел се присъединява към Apple през 2001 г. и осъзнава, че начинът, по който Стив Джобс разпуска, е по-различен от почивките на повечето шефове на компании

Служителите на HSBC Bank и Neutrogena обикновено работят средно по 10.2 години в компаниите, което им помага да заемат челните места в класацията. И двете компании имат близо 100-годишна история.

Ето и кои са 10-те компании, от които служителите не искат да си тръгват, според Resume.io:

1. HSBC Bank САЩ
2. Neutrogena
3. Merck & Co.
4. Thomson Reuters
5. Pakistan International Airlines
6. TAP Air Portugal
7. Egyptair
8. Mary Kay
9. KLM Royal Dutch Airlines
10. Virgin Atlantic

Служителите на HSBC са с голям потенциал, когато става въпрос за заплащане. Средната годишна заплата в банката е 97 000 долара, според Resume.io.

В Neutrogena средната заплата е 66 000 долара, според Zippia. Тъй като компанията е подразделение на Johnson & Johnson, служителите Neutrogena вероятно имат много други облаги, в това число родителски отпуск в световен мащаб, застраховка за домашните любимци и платен отпуск за доброволческа работа.

Интересно също така е, че във втората половина на челната десетка има пет авиокомпании. Средният стаж на служителите в тях варира между 8.7 и 9.5 години, пише CNBC.