Аpple ще повиши началното заплащане на служителите си в САЩ, обяви днес производителят на iPhone.

Началното заплащане за щатските служители на компанията ще се увеличи до 22 долара за час или повече - въз основа на пазара, което представлява с 45% повече от нивата през 2018 г., се казва в изявление на Apple до Reuters.

"Тази година, като част от нашия годишен процес по оценка на ефективността, увеличаваме цялостния си бюджет за служебно възнаграждение," е заявил говорител на компанията.

Apple е информирала някои от служителите си, че годишната оценка на представянето им ще бъде изтеглена с три месеца и промените в заплащането ще влязат в сила в началото на юли, информира Wall Street Journal.

От Apple не коментираха веднага в повече подробности промените около заплащането.

Лекторите на Шумът на парите 2022: Никола ЯнковКак да инвестираме парите си в условия на висока инфлация и на прага на евентуална рецесия?

Базираната в Купертино, Калифорния, Apple е известна с политиката си на сдържаност, но миналата година някои настоящи и бивши служители започнаха да критикуват онлайн условията за труд в компанията.

Създателят на iPod: Джобс ни засипваше с обаждания, докато беше на почивкаПодобно на повечето служители, Тони Фадел мълчаливо се радва, когато шефът му отиде на почивка. След това Фадел се присъединява към Apple през 2001 г. и осъзнава, че начинът, по който Стив Джобс разпуска, е по-различен от почивките на повечето шефове на компании

През април служители на магазина на Apple в Атланта подписаха петиция за избиране на профсъюз.