Акциите на Twitter поевтиняват рязко преди началото на днешната борсова сесия, след като Илон Мъск обяви, че се опитва да прекрати придобиването на компанията срещу 44 млрд. долара.

Акциите на Twitter поевтиняха с близо 9% по-рано днес, след което ограничиха част от загубите и се търгуват с понижение от 7%.

Междувременно, книжата на Tesla отчитат ръст от 1% в цената в предборсовата търговия.

В петък адвокатът на Илон Мъск е информирал борда на директорите на Twitter, че той иска да отмени сделката. Милиардерът има проблем с броя на ботовете и фалшивите профили в Twitter и казва, че компанията не казва истината относно това каква част от услугата е автентична.

От Twitter, от своя стана, твърдят, че са предоставили на Мъск информацията, от която има нужда, за да прецени твърденията й, че спам профилите са едва 5% от дневните активни потребители.

Председателят на борда на директорите на Twitter Брет Тейлър заяви, че компанията ще предприеме съдебни действия, за да приложи спазването на споразумението за сключване на сделка.

Илон Мъск е станал баща на близнаци, майката е шеф в негова компанияШивон Зилис, която заема ръководна длъжност в невротехнологична компания Neuralink, е родила децата през ноември 2021 г.

Мъск реагира днес, като пусна снимка мийм в Twitter, с която се подиграва на ръководството заради провалената сделка. Картинката съдържа снимки на Мъск, като с всяко следващо изречение той се смее все по-силно.

Текстът гласи: “Те казваха, че не мога да купя Twitter. След това не разкриха информацията за ботовете. Сега те искат да ме принудят в съда да купя Twitter. Сега ще трябва да предоставят информацията за ботовете в съда”.

Мъск е един от най-популярните потребители на Twitter с над 100 милиона последователи. Той използва социалната медия за всичко - от короративни комуникации до критики срещу самата платформа, която искаше да купи.