Популярното приложение за запознанства Tinder, наред с други подобни продукти на компанията Match Group, може да бъде премахнато от Google Play Store. Причината е съдебната битка между нея и Google.

Всичко започна по-рано тази година, когато Match Group подаде съдебен иск срещу Google за това, че изисква от всички разработчици на Android да обработват плащания за „услуги за цифрови стоки“ чрез системата за таксуване на Play Store.

Както съобщава engadget, и двете страни бяха стигнали до временно споразумение през май 2022 г. Така Match Group запази приложенията си в Play Store и използваше собствената си платежна система с уверението, че ще направи усилия да предложи на Google алтернативно решение за разплащане, пише Tech Nave.

До каква възраст търсим запознанство в интернет? Изследване определи предпочитанията на възрастовите групи

Сега от Google завяват, че Match Group иска да плаща „съвсем нищо“ на технологичния гигант, включително таксите от 15 до 30% за Play Store. Следователно ще бъде заведено насрещно дело срещу Match Group за парично обезщетение и отстраняване на приложенията от Play Store.