Бижута, скъпоценни камъни, часовници от висок клас и други ценности на стойност милиони долари са откраднати от брониран автомобил северно от Лос Анджелис.

Това предава Ройтерс, като се позовава на калифорнийските власти.

В ранните часове на 11 юли колата пътува към складова база в град Фрейзър Парк. Охраната спира за почивка, а някой нахлува и отнася товара, според ABC.

Не е ясно веднага дали крадците са проследили автомобила в даден момент по време на пътуването му или са се натъкнали на него случайно.

Бижутата и скъпоценните камъни е трябвало да бъдат показвани на изложения.

Как двама влюбени успяха да извършат най-големия обир в крипто историята?Иля Лихтенщайн и Хедър Морган правят милиони по пътя си в тъмната мрежа

Те са собственост на 18 различни компании и физически лица, които участват на изложение в Сан Матео - град, разположен южно от Сан Франциско.

Експонатите е трябвало да се транспортират към склад преди друго изложение в Пасадена. Такива се провеждат всяка седмица на различни места в страната.

Откраднатите предмети включват златни бижута, хиляди диаманти, около 100 часовника Rolex и Cartier и редки скъпоценни камъни. Някои от артикулите, като часовниците и диамантите, имат гравирани серийни номера и могат да бъдат проследени.

Има обаче разминаване в посочената стойност от собствениците и охраняващата ги компанията. Според Brink's артикулите са били оценени на по-малко от 10 милиона долара. Но изложителите посочват, че стойността им, всъщност, е между 100 и 150 милиона долара.

Разминаването е резултат от обичайна практика в бранша стоката да се застрахова на по-ниска стойност.

ФБР разследва случая.