Американски фитнес треньор твърди, че тичането като куче всеки ден е ключът към добрата физическа форма.

Натаниел Нолан е на 31 години. Дълго време се оплаква от болки в ставите по време на високоинтензивните си тренировки.

Започва да практикува “кучешко бягане” преди година, след като му омръзва да прави обичайното - джиу джицу, гимнастика, брейк танци и др.

Изпитвах силни болки в китките и раменете, казва той пред ABC7.

Исках да подобря гъвкавостта на китките и да продължа да тренирам ръцете и лактите с упражнения, като стоене на ръце. Стигнах до един момент, в който не можех да тренирам заради болката, споделя той пред Daily Mail.

Затова Нолан започва да прави ежедневно планк и мечешко ходене. Така някак естествено стига до “кучешкото бягане”, което сега практикува всеки ден.

Тичам минимум 30-45 минути на ден, отбелязва Нолан и подчертава, че има видими промени по тялото му.

Зони, които хората не могат да видят или са труднозабележими, сега са по-гъвкави. Чувствам тялото си по-добре, казва младият мъж.

Какво е табата?Ползи и 15-минутна табата тренировка

Попитан как се е вдъхновил да започне да изпълнява това уникално упражнение, Нолан споделя, че не се е вдъхновил от нито едно животно.

Не се опитвам да имитирам нищо. Идеята да използвам четирите крайника беше моя. Не съм виждал друг да го прави. Продължавам да имам напълно нормален живот, но отделям време всеки ден, за да тичам така, обяснява треньорът.

Ако искате да направите нещо с тялото си, подгответе го. Ако искате да бъдете във форма, определено пробвайте това упражнение. Всеки може да извлече ползи от него, категоричен е Нолан.