Слизайки от моторната лодка върху мекия бял пясък, осеян с буйна тропическа зеленина, можете лесно да сбъркате този курорт с Бали или Малдивите.

Той, всъщност, е част от най-новия от привличащите вниманието мега-проекти на Дубай - Anantara World Islands, скътан само на 15 минути от брега на града.

Курортът е първият, който отваря врати на World Islands - архипелаг от 300 острова във формата, както подсказва името му, на света.

Anantara World Islands Dubai Resort е вторият курорт на Anantara в града след първия имот на Палм Джумейра - изкуствения островен проект на Nakheel, и е точно толкова луксозен, колкото подобава на лъскавия град, сега дом на някои от най-големите в света екстравагантни хотели.

За разлика от Палм Джумейра, курортът на „южноамериканския“ остров Коронейшън е напълно уединен, достъпен единствено с моторна лодка в стил Джеймс Бонд, разказва CNN.

Никой не може да слезе на него, ако преди това не регистрира паспорта си, за да е сигурно, че тези, които почиват на острова, включително кралските особи, получават най-голямо уединение и сигурност. Скоро курортът ще разполага и с хеликоптерна площадка.

Смесвайки тайландските корени на веригата със същността на традицията на Емирствата, курортът, днес новото ултра частно убежище за богатите и известните, е елегантен и стилен. Естествените довършителни работи са контурирани с природни елементи, а от озеленяването не пестено.

Осемстотин и петдесет кокосови дървета са донесени от Оман, както и 500 палми и още 4000 или повече вида друга тропическа и пустинна местна флора.

В оранжерия се отглеждат разнообразие от тропически плодови дървета, докато гигантска клетка за птици е дом на около 200 тропически птици, които се размножават в собствена местна колония на острова, в допълнение към 12-те буйни пауна, които се разхождат наоколо.

Най-горещият нов адрес в Дубай

Гигантски полилей, направен от стотици черупки от стриди, виси величествено в перголата, в която се посрещат нови гости, блещукайки на вятъра и отдавайки почит на историята на гмуркането за перли в ОАЕ.

Курортът разполага със 70 места за настаняване, като 40 от тях са вили с басейн. Въпреки че има много за правене - от тенис до спа процедури, модерна фитнес зала, кино под звездите и водни спортове, повечето хора идват за почивка. „Хората са щастливи да идват тук и да се наслаждават на стаята, басейна, плажа“, казва един от местните гидове. „Всичко е свързано с релаксацията.“

Топ 20 на най-красивите петзвездни хотели по светаАко има нещо, което Instagram ни подари по време на пандемията, то това е възможността за бягство от действителността

С цени, започващи от 440 долара за стаи с балкони с изглед към океана, новият курорт Anantara е наравно с много от имотите от по-висок клас в града, само че всяка негова стая е само на няколко крачки от пясъка.

За ултра лукс гостите могат да отседнат в една от вилите с басейн на брега, предлагаща четири спални и площ от 424 квадрата, които струват до 9 800 долара на вечер. В уединените крайбрежни имоти те се чувстват по-скоро като гости на частен остров, отколкото на курорт.

World Islands

Проектът World Islands се създава почти две десетилетия. За първи път обявен от Nakheel през 2003 г. с дата на завършване през 2008 г., той е сполетян от поредица от проблеми, включително глобалната рецесия и практически предизвикателства, като доставянето на вода и електричество на островите.

Мултимилиардният мегапроект е плод на въображението на дубайския бизнесмен Султан Ахмед Бин Сулайем - председател и главен изпълнителен директор на DP World, който също има дом на острова.