Лондонското архитектурно студио WilkinsonEyre завърши небостъргача CIBC Square в Торонто, Канада, който е заобиколен от вълнообразни стъклени фасади. Създаден като централа на банката Canadian Imperial Bank of Commerce, 250-метровият небостъргач се намира в централния бизнес район на Торонто.

CIBC Square има стъклена фасада, която покрива отделните обеми и създава усещане, че сградата представлява два свързани небостъргача.

Този стъпаловиден профил и визия на „корона“ за всяка сграда създава интересно и динамично допълнение към силуета на Торонто.

Архитектите коментират, че дизайнът на CIBC Square с площ от 280 000 кв.м е до голяма степен отговор на стила на близкия Toronto Dominion Center - серия от кули, проектирани от Лудвиг Мис ван дер Рое и завършени през 1969 г.

Фасадите подчертават всеки етаж с модел на хоризонтални лентови прозорци и плътни, тъмни метални решетки, които се повтарят нагоре по височината на кулата. Те предлагат контрастиращ архитектурен израз с вертикална скала и модулация на повтарящи се 10-етажни „триизмерни“ диаманти“.

Диамантите са проектирани да улавят и модулират светлината през деня, за да контрастират на „замислените“ кули, типични за района. Към сградата има напълно озеленен обществен парк с площ от един декар на четири етажа над нивото на улицата, който ще свърже двете сгради.

Сградата също така служи като транзитен център с автогара в подиума с връзки до Union Square, оживена гара в Торонто.

CIBC Square е сертифицирана по LEED – това я прави една от първите в Торонто, която използва „подземни води за повторна употреба“. Това е и една от първите сертифицирани офис сгради в Торонто.