Наскоро стана ясно, че през ноември 2021 г. технологичният милиардер и предприемач Илон Мъск е станал баща на близнаци, а майката е Шивон Зилис, която заема ръководна длъжност в неговата компания Neuralink.

Това се е случило месец преди той и бившата му приятелка Граймс да се сдобият с дъщеря чрез сурогатна майка.

Зилис е работила с Мъск в Tesla преди да се присъедини към Neuralink.

Мъск, който е най-богатият човек в света с лично състояние в размер на над 200 млрд. долара, вече има девет деца от три жени, в това число тризнаци и два пъти близнаци. Първородното му 10-о дете умира, когато е на 10 седмици.

Преди време Мъск коментира, че е рядкост богатите хора да имат толкова много деца. “Противно на това, което си мислите, колкото по-богат е някой, толкова по-малко деца има. Аз съм рядко изключение. Повечето хора, които познавам нямат деца или имат по едно,” написа той в Twitter на 24 май.

Въз основа на анализ на Forbes на над 700 щатски милиардери обаче, се оказва, че той греши. Тези супербогаташи имат средно по 2.3 деца, в сравнение с 1.93 за средностатистическите американци, сочат данни на Statista.

Когато се вземат предвид само онези милиардери, които имат деца, средният брой на децата скача до 3.1.

Мъск също така далеч не е единственият милиардер със свой собствен бейби бум. Има 22 щатски милиардери с по седем или повече деца, в това число филмовият режисьор Стивън Спилбърг и собственикът на бейзболния отбор Ню Йорк Метс Стив Коен, пише Forbes.

Всичките деца на някои от тях, като консервативния републиканец Фарис Уилкс, който е пастор на своята собствена църква в Тексас, са от един партньор. Децата на други, като Мъск и Рон Пърлман - баща на осем деца, са от няколко жени.

Илон Мъск е станал баща на близнаци, майката е шеф в негова компанияШивон Зилис, която заема ръководна длъжност в невротехнологична компания Neuralink, е родила децата през ноември 2021 г.

И тук не става въпрос само за мъже. Даян Хендрикс - най-богата жена в САЩ, която не е наследила състоянието си, има седем деца, както и съоснователката на Little Caesars Pizza Мариан Илич.

Четирима от деветимата най-богати американци с най-много деца, в това число Уилкс, Дейвид Дъфийлд, Джери Мойс и Нелсън Пелц, дариха средства за кампанията за преизбирането на Доналд Тръмп за президент; никой от тях не е подкрепил Джо Байдън.

Милиардерът с най-много деца (15) в света е Сухаил Бахван от Оман. В САЩ тази чест се пада на най-богатия човек в щата Айдахо - Франк Вандерслуут, основател и главен изпълнителен директор на Melaleuca, производител и онлайн търговец на 450 козметични продукта, който е и баща на 14 деца.

“Да бъдем родители е най-важното призвание, което можем да имаме в живота,” казва той пред Forbes. “То също така е най-удовлетворяващото.”

Ето кои са американските богаташи, сред които и Мъск, с по девет или повече деца:

Франк Вандерслуут
14 деца

Вандерслуут е отгледан във ферма в северната част на Айдахо, а като тийнейджър се присъединява към „Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни“. Той също така е от големите донори на републиканската партия в САЩ.

73-годишният днес Вандерслуут има шест деца от първия си брак и още осем от първия брак на настоящата си съпруга. Те имат брак от 26 години.

Фарис Уилкс
11 деца

Титанът в петролната индустрия и неговата съпруга Джо Ан са свързани с консервативни християнски организации и дариха 125 000 долара за предизборната кампания на Мит Ромни през 2012 г. и за тази на Тед Круз през 2015 г. Те също така даряват средства за кампанията за преизибирането на Доналд Тръмп.

Дейвид Дъфийлд
10 деца

Основателят на софтуерните компании Workday и PeopleSoft и неговата съпруга имат 10 деца (пет от които осиновени), седем внуци, четири папагала и четири кучета. Неговата организация Maddie’s Fund е отпуснала грантове на стойност 255 млн. долара на групи, които се грижат за животните.

Джери Мойс
10 деца

Мойс основава Swift Transportation със своя баща през 1966 г. с един камион, с който транспортира памук и вносна стомана между Аризона и Калифорния. Той и съпругата му Вики, с която имат брал от 80-те години, имат 10 деца.

Най-младата жена милиардер в САЩ, която не е наследила състоянието сиНай-младата жена милиардер в САЩ, която не е наследила състоянието си, не е израснала в небостъргач в Манхатън или в Холивуд Хилс

Нелсън Пелц

10 деца

Инвеститорът има 10 деца от три брака, а в момента е женен за бившия модел Клаудия Хефнър. Дъщерята на милиардера Никола Пелц е актриса и участва във филми като „Трансформърс“ и „Мотел Бейтс“.

През май тя се омъжи за Бруклин Бекъм, син на бившия английски футболист Дейвид Бекъм и Виктория Бекъм, която беше част от групата Spice Girls. Синът Уил Пелц също е актьор.

Ричард Шулц
10 деца

Основателят на веригата магазини Best Buy и неговата съпруга Морийн губят партньорите от първите си бракове от заради заболяване от рак и даряват 6 млн. долара на Moffitt Cancer Center през 2018 г.

Фред Смит
10 деца

Основателят на FedEx има 10 деца от два брака. Неговият син Ричард се очаква да поеме ръководството на подразделението FedEx Express по-късно през годината. Неговият син Артър пък е старши треньор отбора от НФЛ Атланта Фалкънс.

Друг син на Фред Смит - Канън, който е най-малкото от 10-те деца е бил част от отбора по американски футбол на Университета на Мемфис, а сега е главен оперативен директор на H&H Services Group.

Тя израства във ферма, а днес състоянието й се оценява на 11.6 млрд. долараДаян Хендрикс е най-богатата жена в САЩ, която не е наследила състоянието си

Илон Мъск

9 деца

Мъск има девет деца. Той има 6 деца от канадския автор Джъстин Уилсън, за която е женен в периода 2000 – 2008 г. Първото им дете умира на 10 седмици. Двойката след това се сдобива с близнаци и тризнаци. Мъск също така има две деца от певицата Граймс. Първото е родено през март 2020 г., а второто през декември 2021 г.

Той също така се сдобива с близнаци през ноември 2021 г. Майката е някогашната му колега от Tesla Шивон Зилис, която в момента заема ръководна длъжност в основаната от Мъск Neuralink.

Скот Смит
9 деца

Смит местел семейството си из щата Юта по времето, когато започва работа в университета Бригъм Йънг, собственост на „Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни“.

Смит, който успява да пребори рака, помага на двамата си синове Райън и Джаред да основат компанията Qualtrics. Джаред е председател на компанията, която семейството продава на SAP през 2019 г. Компанията става публична през 2021 г.