Англичаните все по-трудно успяват да си купят жилище в родината си заради галопиращата инфлация (9.4 процента през юли) и силното поскъпване на недвижимите имоти.

Ето защо някои от тях решават да опитат късмета си във Франция, като двама англичани от Кент, съобщава BFMTV.

В предаването "Помощ! Купихме село" (Help! We Bought a Village) двамата разказват как живеели в каравана, взета назаем от приятел.

Той обаче искал да си я прибере и затова англичаните решили да си купят жилище и обърнали поглед към Франция.

7 исторически градчета, които ще ви върнат назад във времетоКогато става дума за градове и села, изглеждащи като излезли от приказките на Братя Грим, едва ли има по-подходящо място от Европа

Там се натъкват на вила, обявена за продажба за 12 000 евро в селището Ла Бюлиер в Нормандия. Проучват нещата и се оказва, че останалата част от изоставеното селце също се продава, за още 14 000 евро, или общо 26 000 евро.

Така двамата късметлии стават щастливи собственици на няколко селски вили, две плевни, обор, кладенец, пекарна за хляб и преса за сайдер. Всичко това на площ от 8000 квадратни метра, разказва БТА.

Естествено, всичко е в пълна разруха, но англичаните не се боят от ремонтите. И въпреки ниския си бюджет, възнамеряват да превърнат селището в луксозна ваканционна дестинация.