Американец прелетя 1 770 км от Коста Рика до Маями, за да прибере багажа си, след като е изпратен на грешното летище.

Занимаващият се със състезания с дронове Робърт Гентел който живее в Коста Рика, казва пред Insider, че продължилата седмица сага е започнала на 15 юни.

Той трябва да лети с American Airlines от Сан Антонио, Тексас, до дома си в Санта Ана, Коста Рика, с престой в Маями.

Двата куфара, които той регистрира за полета, съдържат оборудване за дронове за хиляди долари, тъй като той току-що е взел участие в състезанието MultiGP International Open 2022 в Индиана.

Но след като регистрира багажа си, полетът на Гентел до Маями е отменен. Авиокомпанията бързо му намира място на полети на United Airlines до Хюстън и след това до Коста Рика на 16 юни.

Когато се връща на летището на следващия ден, той проверява в American Airlines за багажа си и е информиран, че е на път.

Въпреки това, той скоро разбира, че куфарите му се отправят към Маями, тъй като следи местоположението им чрез GPS проследяващите Apple AirTags, които е прикрепил към багажа.

Гентел се връща в Коста Рика, но прекарва по-голямата част от деня в комуникация с двете авиокомпании, опитвайки се да открие багажа си.

След няколко дни един от куфарите е изпратен в Коста Рика, но другият засяда в Маями.

Самолет излетя от летище Хийтроу с 1 000 куфара и нула пътници на бордаАмериканската авиокомпания Delta намери находчив начин да върне изгубения на свои клиенти в САЩ

„С всеки изминал ден се тревожех все повече и повече, че багажът няма да стигне до мен и в крайна сметка, ще бъде загубен завинаги“, казва той пред Insider.

Няколко дни по-късно вещите още ги няма, така че мъжът решава да лети от Коста Рика до Маями на 20 юни, за да си вземе багажа сам.

Вместо да регистрира куфарите на обратния полет до вкъщи, той решава да разопакова ценните си вещи и да ги пренесе в ръчния си багаж.

Много авиокомпании и летища не се справят с натрупването на изгубен багаж през летния туристически сезон, тъй като търсенето на пътувания се връща към нивата отпреди пандемията.

През юли друг американец имаше подобно преживяване, когато реши да пътува от САЩ до Германия, за да прибере липсващите си куфари.

Междувременно, в Австралия мъж беше заснет да нахлува в офисите за багаж на летището в Мелбърн, след като GPS етикетът на куфара му показва къде се намира - седмици след като е изгубен при транспортиране.

Миналия месец самолет на Delta Air Lines излетя от Лондон за Детройт без пътници, но с 1000 броя липсващ багаж, принадлежащ на пътували през Хийтроу по-рано през годината.