Служителите на Apple, които работят в окръг Санта Клара близо до централата на компанията в Калифорния, получиха покана да се върнат в офиса от септември.

Очаква се те да работят три дни седмично на място в офиса, информират Bloomberg и The Verge. Те трябва да бъдат на работното си място във вторник и четвъртък. Ще има и един допълнителен ден за присъствена работа.

Тази стъпка е знак от страна на Apple, че остава привърженик на присъствения режим. Фирмената култура на компанията винаги е акцентирала върху личните срещи. Тя произвежда и продава продукти, които изискват служителите да присъстват физически.

През лятото работещите в Apple имаха задължението да бъдат в офиса два пъти седмично. По план увеличаването на присъствените дни до три трябваше да се случи по-рано тази година, но нов пик на случаите на заболели от COVID-19 го осуети.

Отпор за работодателите, които искат служителите си по-често в офисаНякои служители, които прекараха последните две години, работейки почти изцяло дистанционно, се чудят защо въобще трябва да се връщат присъствено на работа. Цените на горивата са високи. Случаите на COVID-19 отново се увеличават. Те са били продуктивни от дома, а когато са посещавали офиса, малцина от колегите им са били там

Ръководителят на софтуерния отдел на Apple Крейг Федериги каза, че септември ще бъде "истинското начало" на пилотния хибриден работен проект на Apple в имейл до персонала, според The Verge.