Музикалната кариера е хубаво нещо, но в един прекрасен момент ще трябва да се сбогуваш със сцената и приходите ще намалеят драстично. Вокалистът на Колдплей мисли в перспектива и знае как да си осигури доход и на старини. Ето в какво влага хонорарите си:

Имоти

Още в началото на кариерата си Крис Мартин купува имот в северен Лондон който притежава с тогавашната си съпруга Гуинет Полтроу. След развода през 2014 г. Мартин закупува нов дом за 6,75 милиона долара до апартамента на актрисата, за да бъде по-близо до децата си. От тогава певецът има още цели три имота в квартала Пойнт-Дюн. През 2020 г. купува дом в Малибу за 12,5 милиона долара, но го продава година по-късно. Мартин е закупил и друг имот за 14,4 милиона долара през 2021 г. в същия квартал на Западното крайбрежие.

Маратонки

Когато са на турне след всеки албум, Крис Мартин и групата Coldplay използват персонализирани тоалети, според темата на турнето. Крис Мартин се старае маратонките му да са напълно издържани в целия стайлинг. Мартин носеше персонализирани маратонки Air Jordan по време на концерта си на полувремето на Супербоул през 2016 г. и на турнето Head Full Of Dreams през 2018 г. Те са проектирани по поръчка и са уникати.

Семейни пътувания

Никога в живота на музиканта не е стояла дилемата - семейството или кариерата. Крис често се вижда с бившата си съпруга Гуинет Полтроу и с децата си, а сега и с приятелката си Дакота Джонсън и не пести време и средства, за да обикаля райските кътчета с тях. Какво по-ценно от това да създаваш спомени?

Частни самолети

Една уважаваща себе си банда няма как да не пътува със собствен самолет. През 2014 г. е забелязан да напуска Калифорния с чартърен полет с тогавашната си приятелка Дженифър Лорънс. Мартин също наема частен хеликоптер, докато посещава семейството си в Хамптън.

Пол Саймън продаде целия си музикален каталог на SonyСделката покрива повече от шест десетилетия музика от песни на дуета Саймън и Гарфънкъл, като Bridge Over Troubled Water и Mrs Robinson, до солови хитове, като You Can Call Me Al и 50 Ways To Leave Your Lover Щури купони

Ексклузивните партита на знаменитости могат да бъдат наистина впечатляващи. Купонът за 30-ия рожден ден на Дакота Джонсън е само една от откачените идеи на Крис. Сред гостите на партито намират място Робърт Дауни младши, Майли Сайръс, самата Гуинет Полтроу.

Колекция от часовници

Любимецът в колекцията му е часовникът G-Shock, често забелязван в различни цветове и модели. Понякога направени в персонализирани нюанси на синьо, жълто и черно, най-използваният модел от Мартин е G-Shock GD-X6930-9. Вокалистът притежава специалния часовник в патешко жълто, който струва над 400 долара.

Опазване на околната среда

Известен със своята любов към околната среда и опазването на електричеството, Крис Мартин винаги е вземал драстични мерки за намаляване на въглеродните емисии. С мотото "Намали, преоткрий, възстанови" (Reduce, Reinvent, Restore), Мартин и групата решават да направят световното си турне 2022 екологично. Групата е добавила кинетична настилка, гарантирайки, че когато феновете се движат с музиката, те ще захранват концертното място, намалявайки използването на енергия.

Филантропия

Крис Мартин е дарил 10% от приходите си на 28 благотворителни организации. На това го е научила майка му - винаги да помага финансово. Фондациите, на които певецът е помогнал, са Амнести Интернешънъл, Червеният кръст, Градът на надеждата. По време на пандемията COVID-19 през 2020 г. Мартин участва в концерта "Stay-at-home" за набиране на финансиране.