Основателят и бивш главен изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси написа в социалната мрежа, че съжалява, че тя е станала компания.

"Най-големият проблeм и най-голямото ми съжаление е, че Twitter стана компания," написа Дорси в отговор на въпроса дали Twitter в крайна сметка се е превърнала в това, което си е представял.

Дорси трябва да получи 978 млн. долара, ако споразумението за придобиването на Twitter от страна на милиардера Илон Мъск бъде реализирано.

На въпрос с каква структура би искал да функционира Twitter, Дорси заяви, че тя трябва да е "протокол" и че не трябва да е собственост на държава или на друга компания, пише Ройтерс.

Twitter обмисля въвеждане на функция за редактиране на публикациитеМного от потребителите на социалната мрежа отдавна призовават за бутон за редактиране

Ако беше протокол, Twitter щеше да функционира до голяма степен като електронната поща, която не се контролира от централизиран субект, а хората, използвайки различни доставчици на електронна поща, могат да общуват помежду си.

Twitter е въвлечена в множество проблеми напоследък.

Компанията заведе дело срещу Мъск за това, че се отказа от офертата си на стойност 44 млрд. долара за придобиването на Twitter. Бивш служител на компанията пък обвини Twitter, че подвежда регулаторните органи относно мерките си за сигурност срещу хакери и спам профили.