Херцогинята на Съсекс стартира собствен подкаст. Първият епизод от поредицата, озаглавен “Архетипи” (Archetypes), достигна топ място за най-слушаните подкасти в Spotify. С близката си приятелка и тенис звезда Серена Уилямс, Меган постави въпроса за погрешното схващане на думата “Амбиция”, когато става дума за жени. Самата Серина заяви, че този разговор има за цел да "направи дисекция на тази мръсна, мръсна дума, когато става въпрос за жени: амбиция".

Двете говорят за двойните стандартни към жените и обидното клеймо, когато ги наричат “крайно амбициозни”.

Стартът на поредицата е близо две години след първоначалното обявяване на партньорството на Archewell Audio с Spotify. В “Архетипи” Маркъл ще говори с експертите за разкриване на произхода на тези стереотипи към жените.

В разговора със Серина Уилямс Меган Маркъл ѝ поставя сериозни и лични въпроси, като този за обидата от отхвърлянето, затворените врати и предразсъдъците. Двете дами споделят и личните си истории за тежките периоди на майчинство, през които са преминали. Съпругата на Хари споделя за ужаса от пожар в стаята на сина си Арчи през 2019 г., който буквално бил спасен като по чудо. Бавачката му слязла да си направи лека закуска в кухнята, когато в стаята на детето се запалва нагревател. Тъй като нямало детектор за дим, само бързата реакция на човек от персонала, който усетил мирис на пушек, успяла да предотврати истинска трагедия.

Следващият гост на Меган Маркъл ще е Марая Кери. За жените, които ѝ гостуват, Меган коментира пред Tatler: “ Всички те носят тежестта на етикетите, които им лепят. Самата аз знам колко много струва това”.