Меган Маркъл и принц Хари споделиха рождения ден на сина си Арчи със семейства в нужда.

Базираното в Нова Зеландия социално предприятие Make Give Live съобщи в социалните мрежи в неделя, че херцогът и херцогинята на Съсекс са дарили 200 шапки на инициативата It Your Back Back (IGYBP) като подарък за рождения ден на Арчи, който навърши 2 години на 6 май.

Във видеоклип, озаглавен „Подарък за рождения ден на Арчи за деца в Нова Зеландия“, основателката на Make Give Live Клер Конза обяснява как шапките ще станат част от раница на IGYBP, която предоставя основни елементи на майки и деца, избягали от домашно насилие.

„Благодаря на Хари и Меган и разбира се - на Арчи, за щедрото дарение", казва тя.

Това не е първият път, в който Мегън и Хари правят дарение на социалното предприятие. Херцогът и херцогинята поръчаха 100 шапки от там през декември 2020 г., които удвоиха до 200 чрез инициативата на организацията Buy one, give one.

През януари 2020 г. кралските особи също така споделиха снимка на сина си, носещ една от шапките на организацията, която Меган получава по време на посещението на двойката в Нова Зеландия през октомври 2018 г.

Make Give Live съобщи новината за дарението на Меган и Хари в Деня на майката, който се празнува в Нова Зеландия на 9 май. Тази година той е специален за Меган, тъй като херцогът и херцогинята очакват момиченце това лято.

В неделя херцогинята отбеляза повода, като почете работата на местна благотворителна организация в родния ѝ щат Калифорния.

Правила, които кралските деца трябва да спазватМоже да са наследници на трона, но имат и задължения

„В чест на Деня на майката, принц Хари и Меган почитат работата на Harvest Home - организация със седалище в Лос Анджелис, която помага на бременни бездомни жени", се казва в изявление на тяхната фондация Archewell, цитирано от списание People.