Анализаторът на незаменяеми токени (NFT) и т.нар. блокчейн детектив OKHotshot посочи кои за него са 18 от най-неудобните истини за NFT индустрията.

През уикенда той сподели с хилядите си последователи в Twitter дълъг пост, в който разяснява кои са проблемите, които в момента стоят пред сектора. Сред тях са безотговорното привличане на знаменитости, хакването и различни проекти, които почти винаги са обречени на неуспех.

OKHotshot е анализатор на пълно работно време и е специализиран в одити на NFT. Той се изявява под името @NFTheder в Twitter, пише Coin Telegraph.

Повечето NFT инвеститори ще загубят пари

Неудобна истина, която действа отрезвяващо, е, че повечето хора, които инвестират в NFT, ще загубят пари.

OKHotshot казва, че няма надеждни стабилни инвестиции в NFT и предупреждава, че ако инвеститор чуе термина „сини чипове NFT“, трябва да „избяга“. Той също така предупреждава, че задържането на инвестиция въпреки спадовете и загубите, когато става дума за незаменяеми токени, е неразумно. Затова препоръчва инвеститорите да прибират печалбата си, когато могат.

Не всеки ще изкара пари. Повечето инвеститори в NFT ще загубят, категоричен е OKHotshot.

Антъни Хопкинс пуска NFT колекция, вдъхновена от ролите, които е игралПо думите на 84-годишния актьор, метавселената “предлага невероятна възможност за общуване с аудиторията в съвършено друг формат”

Скорошна анкета на Cointelegraph установи, че 64,3% от респондентите купуват NFT-а, за да печелят пари, а 58,3% отбелязват, че са загубили пари.

Друг ценен съвет на OKHotshot е да се интересувате грамотно от NFT сектора. Не е достатъчно да четете в Twitter.

Докато чуете за нов проект в Twitter, ще сте закъснели, отбелязва той.

Анализаторът подчертава, че обемът и ликвидността често са по-важни показатели от минималната цена, а времето е по-ценно от всеки актив, така че планирането напред е от съществено значение.

„Ако няма купувачи, не можете да вземете печалби“, обяснява той.

Повечето NFT проекти се провалят

Ранното включване в конкретен NFT проект не е формула за успех. Защо? Тъй като токените често не успяват да останат на печеливша цена. Анализаторът добавя и, че „дериватите рядко превъзхождат оригиналните NFT колекции“.

Какъв ще бъде NFT пазарът след 5 години? Очакванията са за растеж и разширяване на приложенията

Проучване от март на фирмата за анализ на блокчейн Nansen установи, че повечето NFT колекции или не правят пари, или в крайна сметка нетират по-малко, отколкото струва създаването им.

Знаменитости и инфлуенсъри без достатъчни познания

Друга неудобна истина за NFT индустрията в момента засяга знаменитости и инфлуенсъри от цял свят.

Според OKHotshot NFT проектите на знаменитостите са известни като лоши инвестиции. Той също така добавя, че „Web2 маркетингът е изключително неефективен на пазара на NFT”.

Неслучайно наскоро бяха изпратени предупредителни писма до близо 20 известни личности относно тяхната роля на NFT пазара.

Анализаторът предупреждава още, че NFT проектите без условия за продажба не струват нищо и че ползите от NFT не отиват до купувачи надолу по веригата, освен ако не са посочени в условията. Той вярва, че цената на NFT-ата продължава да се контролира от реклама и пазарни спекулации и отбелязва, че опитните инвеститори биха могли да използват това в своя полза.