През третото тримесечие на тази година американската компания Tesla е доставила 343 830 електромобила, което бележи обрат спрямо резултатите ѝ от началото на годината. Това е и нов рекорд, пише Techcrunch.com.

Последните месеци бяха доста трудни за Tesla, особено след спирането на фабриката ѝ в Китай и предизвикателствата около откриването на фабрики в Берлин и Остин.

Въпреки всичко рекордните доставки за третото тримесечие са факт. Те обаче не отговарят на прогнозите на експертите от Уолстрийт, които бяха заложили на обем между 358 000 и 371 000.

Виждаме по-голяма разлика и между броя на произведените коли и доставените. През третото тримесечие Tesla е произвела 365 923 автомобила.

Tesla изтегля над милион електромобила заради проблемГлавният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск разкритикува използването на термина „изтегляне“

От компанията използват случая, за да отбележат, че производствените им обеми ще продължават да растат, но все по-голямо предизвикателство са разходите за транспортиране на возилата.

Главният изпълнителен директор Илон Мъск написа туит в неделя, че се опитва да намери по-стабилен подход.