Ако се вълнувате от възможностите, които предлага пазарът на труда, и се интересувате не само от възнаграждението, но и от допълнителния пакет от стимули, които компаниите по света предлагат, хвърлете поглед на годишната класация на Comparably - сайт за оценка на работното място. Тя е съставена с фокус към компании с над 500 служители и дават материал за размисъл, пише Insider.

Справедливото заплащане винаги е било важен фактор, но за да наемат и задържат най-добрите таланти днес, компаниите трябва да осигурят конкурентен пакет от стимули във всички области, казва Джейсън Назар, съосновател и главен изпълнителен директор на Comparably.

За да отговорят на очакванията на работниците, компаниите с най-висок рейтинг в класацията на Comparably са се постарали да предложат добра заплата, бонуси и редица предимства.

В проучване на Gallup от октомври 2021 г. 64% от анкетираните посочват като най-важни при избора на работно място заплащането и придобивките. Те са с приоритет пред стабилността и сигурността. 61% подчертават и важността на баланса между кариерата и личния живот.

Кои са 25-те компании, които предлагат най-добър пакет от компенсации?

25. VMware

Индустрия: Компютърен софтуер – облачна инфраструктура

Коментар на анонимен служител относно компанията: Един от най-добре плащащите работодатели - ако сте амбициозни и покажете какво можете, това е компанията, в която бихте искали да работите и в която ще осъществите мечтите си.

24. Qualtrics

Индустрия: SaaS/Пазарни проучвания

Коментар на анонимен служител относно компанията: Имам заплата над пазарната, както и много конкурентен пакет от дялове в компанията, което има много предимства в дългосрочен план.

Служителите по-склонни да напуснат, отколкото да се върнат в офисаПълният работен ден в офиса не е опция за мнозина, те искат опцията за дистанционен режим да остане

23. 6sense

Индустрия: Анализи/SaaS

Коментар на анонимен служител относно компанията: Най-накрая имам усещането, че ми плащат достатъчно за моите опит и умения.

22. Encora

Индустрия: Технологии

Коментар на анонимен служител относно компанията: Мога да осигуря на семейството си живота, за който сме мечтали.

21. Boomi

Индустрия: Технологии

Коментар на анонимен служител относно компанията: Отлични пакети за стимулиране на продажбите, достъп до дългосрочни спестявания и пенсионни схеми и страхотен пакет за здравеопазване.

20. SentinelOne

Индустрия: Киберсигурност

Коментар на анонимен служител относно компанията: Харесва ми, че получавам дялове от компанията. Имаме добро основно заплащане и бонус. Това е още един инструмент, който може да използваме, за да планираме своето бъдеще.

19. Smartsheet

Индустрия: SaaS/Корпоративен софтуер

Коментар на анонимен служител относно компанията: Компенсацията е конкурентна. Имаме редовни прегледи на заплащането, което означава, че няма да получавам една и съща заплата завинаги.

18. Fivetran

Индустрия: Софтуер

Коментар на анонимен служител относно компанията: Ангажиментът на компанията да предоставя стимули за дялово участие на всички служители 25-дневен платен отпуск.

17. Tenable

Индустрия: Мрежова сигурност

Коментар на анонимен служител относно компанията: Регулярно се правят вноски в личните ни пенсионни сметки, имаме възможност да получаваме в замяна дялове в компанията и всяка година се прави оценка на работата ни.

Защо компаниите от Силициевата долина наемат все повече икономисти? Силициевата долина все повече се обръща към икономическата наука за намирането на решения на ключовите бизнес проблеми

16. DataArt

Индустрия: Софтуер

Коментар на анонимен служител относно компанията: Пакетът от компенсации е точно такъв, какъвто го поисках. Компанията продължава да подобрява пакета и да предлага повече и повече на служителите си.

15. Calix

Индустрия: Информационни технологии

Коментар на анонимен служител относно компанията: Харесва ми, че получаваме бонуси на всеки шест месеца. Все едно отбелязваме Коледа два пъти в годината.

14. IBM

Индустрия: Корпоративен компютърен софтуер

Коментар на анонимен служител относно компанията: Отлични предимства и конкурентно заплащане, за да се осигури прекрасен баланс между работа и личен живот!

13. Squarespace

Индустрия: Интернет, компютърен софтуер и електронна търговия

Коментар на анонимен служител относно компанията: Прекалено много неща ми харесват. Страхотно заплащане, здравен пакет, гъвкаво работно място и офис култура, която окуражава служителите да се възползват от него.

Компаниите, от които служителите не искат да си тръгватНа фона на множеството служители, които си тръгват от работа като част от „Голямото напускане“ в САЩ, е впечатляващо да се видят големи компании, които все още вдъхновяват лоялност

12. SAP

Индустрия: Финансов софтуер

Коментар на анонимен служител относно компанията: Пакетът от компенсации е доста над стандартите на пазара.

11. Snap Inc.

Индустрия: Интернет съдържание и информация

Коментар на анонимен служител относно компанията: Компенсациите тук са над тези, които предлагат конкурентни технологични организации. Има пакет за здравно и психично здраве.

10. Boston Consulting Group

Индустрия: Консултантски услуги

Коментар на анонимен служител относно компанията: Има ясен фокус служителите да са добре заплатени за работата, която вършат. Награждават ни за добри резултати. Има силен микс от възнаграждения и стимули.

9. Palo Alto Networks

Индустрия: Киберсигурност

Коментар на анонимен служител относно компанията:

8. Chegg

Индустрия: Висше образование

Коментар на анонимен служител относно компанията: Придобиване на акции още от първия работен ден е отлично предимство. Показва колко се ценят служителите, които движат компанията към успеха.

7. Medallia

Индустрия: Обслужване на клиенти и SaaS софтуер за служители

Коментар на анонимен служител относно компанията: Заплащането е много добро, а пакетът от стимули е голям. Мениджърите следят допълнителните часове работа, за да се избегне прегаряне и да има баланс между работа и личен живот. Има гъвкавост по отношение на платения годишен отпуск.

6. ZipRecruiter

Индустрия: Пазар на труда

Коментар на анонимен служител относно компанията: Заплащането ми е много конкурентно, за което съм много доволен. Стимулите са от световна класа.

5. Google

Индустрия: Облачни услуги

Коментар на анонимен служител относно компанията: Компенсацията е на конкурентно ниво. Мотивира ни.

Тихото напускане - естественият отговор на токсичната работна средаПонятието “тихо напускане” насочва вниманието към работниците, но в действителност проблемът не е в тях, а в мениджмънта и приоритетите на организацията

4. Microsoft

Индустрия: Компютърен софтуер и битова електроника

Коментар на анонимен служител относно компанията: Заплатата е отлична и има гъвкав пакет от стимули. Имам банкова сметка за хобита, грижа за семейството и др.

3. Meta

Индустрия: Технологии

Коментар на анонимен служител относно компанията: Потенциалът на компанията продължава да расте, което прави акциите ѝ по-привлекателни.

2. RingCentral

Индустрия: SaaS/Корпоративен софтуер

Коментар на анонимен служител относно компанията: Най-страхотното нещо в пакета от компенсации е системата за допълнително стимулиране.

1. Adobe

Индустрия: Корпоративен софтуер

Коментар на анонимен служител относно компанията: Впечатлен съм от комбинацията от фиксирано плащане под формата на дялове в компанията. Освен това всички разходи за децата се компенсират докато навършват 6-годишна възраст.