Банката “Креди Сюис” (Credit Suisse) изживява труден момент. Днес тя предложи да изкупи обратно до 3 милиарда швейцарски франка (3,03 милиарда долара) дългови ценни книжа, опитвайки се да се справи с падащата цена на акциите и нарастването на залозите срещу нейния дълг, съобщи CNBC.

"Трансакциите са в съответствие с нашия проактивен подход към управлението на цялостния ни състав на пасивите и оптимизирането на разходите за лихви и ни позволяват да се възползваме от пазарните условия за обратно изкупуване на дълг на атрактивни цени," се посочва в съобщение на банката.

Швейцарският кредитор също така потвърди, че продава известния си хотел Savoy във финансовия район на Цюрих, което предизвика някои спекулации, че се бори за ликвидност.

Тази седмица акциите на “Креди Сюис” за кратко достигнаха най-ниското си ниво, а суаповете за кредитно неизпълнение достигнаха рекордно високо ниво на фона на страха на пазара относно бъдещето му.

Тревоги заради срива на акциите на Не мисля, че това е краят на света, но може да стане страшно през следващото тримесечие, каза Шри-Кумар, президент на Sri-Kumar Global Strategies

В момента се провежда мащабен стратегически преглед на банката (след поредица от скандали) под ръководството на нов главен изпълнителен директор. Актуална информация за резултата от него заедно с данни за тримесечните печалби ще бъдат оповестени на 27 октомври.