Все повече автомобилни марки в луксозния сегмент търсят верния начин за своята зелена трансформация и в портфолиото им се появяват повече електрически автомобили. Кои от тях обаче са най-добри и предлагат най-високо качество спрямо конкуренцията? Нека ви запознаем с най-отличителните примери за електромобили, за които вече мечтаят милиони, пише Well.

Mercedes-Benz EQS580

Новият електрически автомобил на Mercedes е един от най-високо оценените за 2022 г. във всяко отношение. Той има впечатляващ пробег с едно зареждане от около 560 км, ускорява до 100 км/ч за 6 секунди и предлага феноменално оборудване. По отношение на последното EQS580 е определян като електрическият двойник на S-класата - най-луксозната моделна линия на Mercedes.

Снимка: Mercedes

В този автомобил погледът ви ще бъде мигновен притеглен от огромния тъчскрийн, простиращ се по цялото табло и редица модерни функции – гласово управление, навигация с добавена реалност, футуристичен интерфейс и система за пречистване на въздуха в купето.

Lucid Air Dream Edition

Според списание Car and Driver, Lucid Air разполага с най-голямата гама от електромобили на пазара. Този модел може да измине над 800 км с едно зареждане! Освен това е изключително бърз – ускорява от 0 до 100 км/ч само за 2 секунди.

Впечатляващ е интериорът му. Някои го описват като “имение” и има причини да им повярвате. Всеки пътник разполага с достатъчно пространство за краката, както и седалка, оборудвана с функция масаж.

Porsche Taycan Turbo S

Taycan Turbo S е не само настоящият рекордьор на пистата Нюрбургринг за електрически автомобили, но и един от автомобилите с най-добри характеристики на управление. В интериора също нищо не липсва, което може само да радва.

Мултифункционалният спортен волан GT поставя всички функции на автомобила на върха на пръстите на водача. Taycan е оборудван още с гласов асистент като Siri или Alexa и реагира на комбинация от гласови и сензорни команди.

Audi e-tron GT

Новото Audi e-tron GT има най-добрия интериор в цялото портфолио от автомобили на немския производител. Купето е изработено от висококачествени рециклирани материали. Всички седалки са с вентилация, отопление и функция за масаж. Автомобилът разполага и с панорамен покрив, виртуален интерфейс в кокпита и отлична звукова система, произведена от Bang & Olufsen.

Rolls-Royce Spectre

Първият модел в историята на британската марка, задвижван от електрически двигател. Премиерата на автомобила беше в средата на октомври 2022 г., така че някои подробности засега остават неизвестни, но е трудно да си представим, че Rolls-Royce ще пусне посредствен продукт.

Spectre е първият електрически автомобил на Rolls-RoyceМоделът ще струва около 400 000 долара

BMW i4

BMW i4 е оборудван с мощен двигател, който развива, в зависимост от версията, от 335 до 536 к.с. Предлага пробег до почти 500 км. Интериорът е в съответствие с изискванията на клиентите на този луксозен сегмент.

Tesla Model X Plaid

Tesla Model X във версия Plaid е най-скъпият автомобил в портфолиото на американския производител. Минималистичният му интериор наподобява пилотската кабина на ракета SpaceX . Таблото разполага с огромен 17-инчов сензорен екран с разделителна способност 2200 x 1300.