Хиляди млади аржентинци бяха трогнати до сълзи, сбогувайки се със своя идол Джин от кей-поп групата BTS, който заедно с Coldplay изпълни новия си сингъл "The Astronaut", преди да влезе в казармата.

Преди да започне отбиването на задължителната военна служба, Джин се включи в концерта на Coldplay, част от турнето "Music of the spheres".

Съобщението за участието на Джин заедно с Coldplay на сцената в Буенос Айрес предизвика огромно вълнение, отбелязва АФП.

Стотици млади момичета лагеруваха пред стадиона няколко дни, за да си осигурят място сред публиката.

Около 300 души, които не успяха да се сдобият с билети, слушаха изпълненията край стадиона с капацитет от 600 000 зрители,.

В Tуитър водещи бяха хаштаговете #TheAstronaut и #ThanksArgentina - фразата, с която Джин се сбогува с публиката.


Всички членове на BTS ще отбият задължителната военна служба, спазвайки южнокорейското законодателство, според което всички работоспособни мъже в страната на възраст между 18 и 28 години трябва да служат в армията.

Новината потопи в скръб милионите фенове на групата, известни като Армията, въпреки че това не е изненада и е напълно очаквано.

Решението бе обявено на фона на нестихващи дебати дали трябва да бъде направено изключение от правилата за звезди от ранга на BTS. Една от най-известните групи не само донесе огромна популярност на корейската култура по света, но и наля сериозни приходи в държавната хазна. Според информацията групата ще спре с публичните изяви, докато певците са в казармата.

Джин е най-възрастният от BTS. Той навършва 30 години в началото на декември. Певецът отложи с две години изпълнението на военния дълг към родината, но вече е краен срок да облече униформата. След него това ще трябва да направят и останалите шестима. Казармата в Южна Корея е между 18 и 24 месеца, което означава, че момчетата от BTS би трябвало да излязат отново на сцена в пълен състав през 2025 г.

Докато са в принудителна почивка от сценични изяви, изпълнителите от BTS ще се фокусират върху самостоятелни изяви. Неслучайно е избран и моментът, в който Джин обяви излизането на сингъла си "The Astronaut" - дни, след като бе обявено решението да влезе в казармата. Парчето е съвместно с музикантите от Coldplay, с които кей-поп бандата направи песента "My Universe" през 2021 г.


Повечето от колегите на Джин вече пуснаха свои самостоятелни продукции и подготвят нови проекти. От мениджърската им компанията обявиха, че самостоятелни изяви, сред които и солови албуми, са планирани за първата половина на 2023 г.

Освен това певците са се погрижили да подготвят предварително съдържание, за да ангажират вниманието на фенове си, докато изпълнят военния си дълг. Многобройни също са записите в онлайн платформите с техни концерти, участия в програми, клипове.

От Министерството на отбраната в Сеул обявиха, че дори и в казармата музикантите ще могат да продължат да се изявяват, макар и само на родна територия. "Ще им дадем възможност да участват в събития на национално ниво за общественото благо", заяви пред местни медии говорителят на ведомството.