Производството на айфони може да спадне с най-малко 30% във фабриката на Foxconn в китайския град Джънджоу, след като работническите вълнения прекъснаха обичайния режим на работа. Това заяви запознат със случая източник пред Reuters.

Най-голямата фабрика за айфони в света е в трудна ситуация.

След бунтовете на работниците в завода тази седмица, източникът добави, че е „невъзможно“ компанията да възобнови пълното производство до края на месеца. Това е краят срок, който тя си беше поставила преди вълната от протести в сряда.

За момента Foxconn отказва коментар.

По-рано днес стана ясно, че неволите на Foxconn ще се отразят по-сериозно на гигантския китайски завод за iPhone, тъй като все повече работници напускат.

Най-голямата фабрика за айфони в света се бори със строгите ограничения на Covid-19, които подхраниха недоволството сред работниците и прекъснаха производството преди Коледа и януарската лунна нова година, тъй като много работници бяха поставени в изолация или избягаха растение. Това подхрани опасенията относно способността на Apple да доставя продукти за натоварения празничен период, тъй като заводът в Джънджоу представлява 70% от глобалните доставки на iPhone и произвежда популярните модели iPhone 14 на компанията в САЩ.