Токшоуто My Next Guest Needs No Introduction на Дейвид Летърман е едно от най-гледаните в Netflix. То отведе тв водещия в Бронкс заради американската рапърка Cardi B, на картинг писта за разговор с любимата на милиони младежи Били Айлиш и дори в хола на певицата Lizzo. Този понеделник ще видим Летърман в друга обстановка - в украинското метро, пише Rolling Stones.

Следващият гост на тв водещия е украинският президент Володимир Зеленски. Интервюто с него е изисквало по-продължителна подготовка и достигане до таен подземен бункер на 91 метра под земята на действаща платформа на метрото в Украйна.

„Никога не съм правил нещо подобно“, заявява Летърман в трейлър, който вече може да бъде гледан в онлайн пространството.

Самото интервю със Зеленски е заснето през октомври. То ще бъде излъчено премиерно по Netflix в понеделник, 12 декември, и е с продължителност 60 минути.

Бункерът, който се вижда във видеото, се намира в най-безопасната част на украинската столица Киев.

„Когато планирахме това пътуване, не бях сигурен какво да очаквам“, споделя Летърман в глас зад кадър, докато камерите го улавят в бързо движещ се влак на път към мястото на интервюто девет месеца след започването на войната.

„Минаха месеци, откакто руските войски бяха изгонени от града. Но само преди седмица Русия изстреля ракети и дронове в Украйна, включително няколко, които удариха Киев”, казва водещият.

В трейлъра се вижда, че Зеленски е облечен с черно суичър с качулка, на който с удебелени бели букви отпред пише „Аз съм украинец“. В него той казва:

„Всички сме тук, защитавайки нашата независимост, нашата страна. Нашата истина е, че това е нашата земя, нашата държава, нашите деца. И ние ще защитим всичко това. Слава на Украйна."

Преди дни списание Time избра украинския президент Володимир Зеленски и целия украински дух за "Личност на годината" за 2022 г.

Time обяви Зеленски и духът на Украйна за Личност на годинатаTой вдъхнови украинците и спечели световно признание за куража, проявен при съпротивата срещу унищожителната руска инвазия, посочва Time

Те доказаха, че смелостта може да бъде също толкова заразителна, колкото и страхът, защото обединиха нации и държави и ги издигнаха в защита на свободата, защото напомниха на света за крехкостта на демокрацията - и на мира, обяснява решението си списанието.

Зеленски вдъхнови украинците и спечели световно признание за куража, проявен при съпротивата срещу унищожителната руска инвазия, посочва Time.