Остров Синдала в Червено море - един от най-важните проекти в националната туристическа стратегия на Саудитска Арабия, ще приема туристи от началото на 2024 г. Това обяви неотдавна Негово кралско височество Мохамед бин Салман, престолонаследник, министър-председател и председател на борда на директорите на компанията NEOM.

Приказният остров с площ от приблизително 840 000 кв. м е част от архипелага, който компанията ще превърне в притегателен център на състоятелни туристи от цял свят с уникална визия и дизайн. „Това е още един важен момент за NEOM и важна стъпка в Кралството и неговите визии за туристическата индустрия индустрията, част от Визия 2030. Синдала ще бъде първият луксозен остров и дестинация за яхт клуб на NEOM в Червено море, осигурявайки живописна врата към Червено море - най-вълнуващото и привлекателно място за туризъм в региона. Това ще бъде дестинация, където пътниците ще могат да изпитат истинската красота на NEOM и Саудитска Арабия, над и под водата”, подчерта принц Мохамед бин Салман. Червено море е дом на приблизително 2000 различни морски вида, много от които са ендемити за района, добави той.

Саудитска Арабия строи град с дължина 160 км Зеленият град на Неом е проект за 500 милиарда долара

Курортът ще разполага с яхтено пристанище с 86 места за луксозни плавателни съдове и суперяхти до 180 м, яхт клуб, хотели с 413 стаи от висок клас и 333 апартамента , 88 вили и 38 уникални ресторанта. Дестинацията ще бъде обслужвана от 3500 служители в сектора на хотелиерството, услугите и развлеченията.

Амбицията на Кралството е да превърне Синдала в популярна дестинация за голф, като предложи на игрище от световна класа от 5920 метра с девет дупки.

Саудитска Арабия строи ски курорт в пустинята за 500 млрд. долара Ски курортът под името Trojena трябва да бъде завършен за Зимните азиатски игри през 2029 г., за които страната се кандидатира за домакин

Островната дестинация в Червено море е само част от мащабните проекти, на които Саудитска Арабия даде старт през годината, като The Line – най-екологичният град в света, планинския курорт Trojena, и технологичната дестинация Oxagon, които ще предефинират, по който човечеството живее и работи в хармония с природата.