Първият български еднорог Payhawk, с оценка от 1 млрд. долара, откри нов офис за 300 служители в Полиграфия Офис Център с площ от 3500 кв. м, както и нов отдел продажби и реклама, насочени изцяло към българския пазар, съобщават от компанията.

Основаната през 2018 г. компания ще продължи да помещава 100% от своя иновативен хъб и развойна дейност в България. За изминалата година към екипа на компанията са се присъединили 181 служители, разпределени в 8 офиса в Европа и САЩ. В началото на новата година Payhawk обяви допълнителни 120 работни места, от които 65 ще са базирани в София.

Една от целите на новия офис е подпомагането на стартъп екосистемата в България посредством организирането на събития, насърчаващи иновациите, предприемачество и развиването на нови технологии.

Инвестицията в привличането и задържането на най-добре квалифицираните кадри от цял свят към България е основна политика на компанията. Затова заедно с новия офис в София, Payhawk разширява и пакета придобивки за всичките си служители, като предоставя месечен бюджет за транспорт, две седмици в годината работа от всяка точка на света, четири дни в месеца работа от вкъщи, една седмица работа от друг офис на Payhawk и 30 дни платен отпуск за всички служители глобално.

Фокус към българският пазар

В плановете за развитие през 2023 г. е заложено Payhawk да създаде нов отдел продажби и реклама, насочен към българския пазар. Платформата на Payhawk вече работи на български език и през следващите няколко месеца ще обяви нов уебсайт насочен към местния пазар. Една от отворените и изключително важни позиции в компанията е Маркетинг Директор за България.

Payhawk е финансова платформа, която комбинира управлението на разходи, плащания и обработка на фактури в един интегриран процес, който улеснява и оптимизира работата на финансовите екипи. Финтех компанията е със седалище в Лондон и е основана през 2018 г. от Христо Борисов, Бойко Караджов и Константин Дженгозов.

У нас Payhawk партнира с едни от най-иновативните компании в своите сектори като Speedy, Discordia, NIK Electronics, Transpress, Chaos Group, Ampeco, Quantive (GtmHub), Hyperscience и др.

Работата с български компании винаги е била важна за нас. През 2022 г. успяхме да направим необходимите инвестиции в партньорство с Пейнетикс, за да предоставим платежни сметки (IBANs) и разплащания в лева към вече съществуващите ни карти, казва Христо Борисов, съосновател и изпълнителен директор на Payhawk.

В комбинация към предлаганите от компанията карти и сметки в 32 държави и валути от EUR, USD, RON, BGN и GBP, компаниите с дружества в чужбина могат да използват една система за всичките си фирмени разходи на глобално ниво.