Снимките на третия сезон на хитовата поредица на HBO „Белият лотос“ ще са в Тайланд.

Новината съобщи изданието Variety, цитирайки източници от продукцията, но за момента от HBO отказват официален коментар.

Още миналия месец обаче, изпълнителният продуцент на сериала Дейвид Бърнад заяви пред Deadline, че се надява Азия да е локацията на третия сезон, след като първият беше заснет в Мауи, Хавай, а вторият в Сицилия, Италия.

"Надяваме се, че за снимките на третия сезон ще имаме шанс да работим в Азия", заяви продуцентът.

В края на втория сезон създателят на „Белият лотос“ Майк Уайт също направи препратка към новата дестинация.

„В първия сезон акцентирахме върху парите, във втория върху секса и мисля, че третият може би ще бъде един сатиричен и забавен поглед към смъртта в източната религия и духовност - струва ми се, че Азия е подходящ терен за още един сезон на „Белият лотос“, каза той.

Сицилианската Testa di Moro e писък в интериора след сериала „Белият лотос“Експанзията на максимализма – без рамки, граници и стереотипи

Третият сезон ще включва нов актьорски състав.

За зрителите обаче остава загадка дали ще видят отново персонажа на Таня, който беше единственият присъстващ и в двата сезона на поредицата.

Съдбата й е неясна, след като финалния епизод на втория сезон, ексцентричната дама претърпя инцидент и падна в морето от борда на луксозна яхта.

Първите два сезона на сериала бяха заснети в хотели на веригата „Четири сезона“. В Тайланд има четири такива обекта, които са разположени както в градска среда, така и сред джунглата и близо до плажа, което предоставя неограничени възможности за сериала.

Според източници от екипа на продукцията, Майк Уайт се намира в Тайланд за оглед на локации, но все още не е избрал конкретно място за снимките. Със сигурност, изненадите за милионите фенове на „Белият лотос“ предстоят.

Тениската с надпис

"Белият лотос" спечели 10 награди "Еми" за първия си сезон, включително за поддържаща женска роля за Дженифър Кулидж, в ролята на Таня. Тя грабна и наградата "Златен глобус" за втория сезон, който спечели и приза за най-добър сериал.

Сценарист и режисьор на поредицата е Майк Уайт, който е и изпълнителен продуцент заедно с Дейвид Бернад и Марк Камин.