Клиентите на УниКредит Булбанк вече могат да дигитализират своите дебитни и кредитни карти VISA в дигиталния портфейл Google Wallet.

С дигитализирането на картата в Google Wallet потребителите използват сигурния и бърз начин за лесни разплащания посредством функционалността Google Pay. Клиентите с Android устройства ще могат да използват своите дигитални карти в търговската мрежа при пазаруване онлайн и включително за безконтактно теглене на банкомат. Новата функционалност надгражда услугите за безконтактно плащане, като притежателите на смарт часовници с Wear OS също ще могат да извършват безконтактни картови трансакции.

Въвеждането на новата функционалност е в отговор на тенденциите потребителите да търсят лесни и сигурни начини на разплащане. По данни на УниКредит Булбанк за 2022 г. плащанията с дигитализирана карта бележат ръст от 108% на годишна база, което е продължение на възходящия тренд, който се наблюдава от стартирането на дигиталния портфейл в Булбанк Мобайл и Apple Pay през 2020. Проучване на банката сочи, че основните предимства, заради които клиентите избират услугата, са удобството за извършване на картова трансакция без необходимостта от физическа пластика, както и допълнителната сигурност. Тенденцията се потвърждава и от ръста на броя на трансакции след дигитализиране на картата с 83% през първото тримесечие на 2023 г. спрямо резултатите от четвърто тримесечие на 2022-ра година.

Дигитализирането на банковата карта се осъществява през приложението за мобилно банкиране Булбанк Мобайл само с няколко лесни стъпки. Всичко което потребителят трябва да направи е да отвори своето мобилно банкиране Булбанк Мобайл, да натисне бутона „Add to GPay” под картата, която иска да дигитализира и да последва инструкциите. Това важи както за вече добавени карти в дигиталния портфейл на Булбанк Мобайл, така и за карти, които към конкретния момент не са дигитализирани.

За да се възползват от предимствата на новата функционалност, клиентите трябва да разполагат със смартфон с операционна система Android, с минимална версия Lollipop (5.0) или със смарт часовник с операционна система Wear OS.

С добавянето на Google Pay към своите дигитални услуги, УниКредит Булбанк отговоря на голяма част от нуждите на своите клиенти, имащи различни предпочитания - на своите Apple потребители, банката предлага Apple Pay, на клиенти предпочитащи Android - Google Pay, а ползващите устройства Huawei (без Google Mobile Service) могат да се възползват от собствения дигитален портфейл на банката, наличен в мобилното приложение Булбанк Мобайл.

Със стартиране на новата услуга, банката организира и кампания за плащания с дигитализирани в Google Pay карти, при която 18 щастливци ще могат да спечелят един от най-харесваните и търсени модели Android смартфони. Клиентите на УниКредит Булбанк, които направят минимум 5 плащания със своята карта VISA чрез Google Pay в периода на кампанията автоматично имат право на участие в тегленето на наградите.

Повече за кампанията и как може да се възползвате от възможността да участвате в томболата с награди, може да научите от ТУК.