Управлението на Twitter е "доста болезнено" и прилича на „влакче на ужасите“, казва Илон Мъск в интервю за BBC.

Предприемачът мултимилиардер заявява още, че ще продаде компанията, ако се появи правилният човек.

Мъск, който управлява производителя на електрически автомобили Tesla и космическата компания SpaceX, купи Twitter за 44 милиарда долара през октомври 2022 г.

Интервюто беше излъчено на живо от офиса на Twitter в Сан Франциско и гледано от повече от три милиона души, посочва BBC.

Запитан дали съжалява, че е купил Twitter, вторият най-богат човек в света казва, че „нивото на болката е било изключително високо” и че „не е било някакво парти“.


Мъск ще сдаде поста си в Twitter, ако намери „достатъчно глупав“ наследник След това просто ще управлява екипите, които се занимават със софтуера и сървърите

Говорейки за времето, прекарано начело на социалната мрежа досега, Мъск казва: „Не беше скучно. Беше като влакче на ужасите в увеселителен парк“.

Беше "наистина доста стресираща ситуация през последните няколко месеца", добавя той, но споделя, че все още смята, че да купи компанията е било правилното нещо.

„Нещата вървят сравнително добре“, казва още Мъск, заявявайки, че използването на платформата се увеличава и тя работи.

Милиардерът посочва още, че заради натовареността „понякога спи в офиса“, както и че има диван в библиотека, „където никой не ходи“.


Илон Мъск пак има болки в гърба и майка му иска той да се наспиКога спи изпълнителиният директор на Twitter? Поглед върху личните предизвикателства на милиардера

Говорейки за финансите на Twitter, Мъск отбелязва, че компанията вече успява почти да изравни нивата между приходите и разходите си, тъй като повечето от нейните рекламодатели са се завърнали.

Той също така коментира, че съкращаването на работната сила от около 8000 души по времето, когато купи фирмата, до около 1500 не е било лесно, признавайки, че не е уволнил всички лично: "Не е възможно да се говори с толкова много хора очи в очи."

Напускането на много от инженерите, след като Мъск купи компанията, породи опасения относно стабилността на платформата, припомня BBC.

Мъск признава за някои проблеми, включително прекъсвания на работата на платформата, но посочва, че те не са били много дълги и в момента сайтът работи добре.

Запитан за решението да добави етикет към главния акаунт на BCC в Twitter, описващ медията като „финансирана от правителството“, Мъск казва: „Знам, че BBC като цяло не е развълнувана от това да бъде етикетирана като държавна медия“.

BBC възразява срещу етикета Британците плащат лицензионна такса от 159 паунда годишно за финансиране на продукциите на BBC, която е определена от правителството, но е плащана от отделните домакинства

Личното състояние на Мъск се оценява на почти 190 милиарда долара, което го прави вторият най-богат човек в света според списъка на милиардерите на Forbes.