Двама души са загинали, а 12 са ранени при пожар, възникнал, когато сервитьор фламбира пица в ресторант в Мадрид и случайно подпалва част от декорациите в ресторанта, предават AFP и The Guardian.

Единият от загиналите е служител на ресторанта, а другият - клиент, съобщи кметът на града Хосе Луис Мартинес-Алмейда. Един човек е в критично състояние в болница, а други петима са сериозно пострадали, добави той.

Говорейки пред ресторанта в западната част на града, кметът каза още, че пожарът изглежда е избухнал, когато сервитьор е фламбирал пица и пламъците са обхванали пластмасови цветя, украсяващи тавана и колоните на заведението, в което е имало 30 клиенти и служители по това време.

Свидетели разказват пред всекидневника El País, че сервитьорът е залял ястието с алкохол и го е запалил. Сервитьорът „държеше чинията в пламъци в едната си ръка и уредът за фламбиране в другата. Мина покрай колона с растения и за секунди изгори всичко“, казват пред вестника те.

Пожарникарите са успели да реагират бързо, тъй като станцията им е само на няколкостотин метра от ресторанта, каза още кметът. По думите му пожарът е потушен по-малко от 10 минути след подаване на сигнала.

Шефът на пожарната в Мадрид Карлос Марин казва, че хората са изтичали до пожарната, за да предупредят служителите ѝ.

Полицията е започнала разследване на инцидента.