Главният изпълнителен директор на OpenAI Сам Алтман е в процес на осигуряване на сумата от 115 млн. долара за финансиране на проект за криптовалута, на който е съосновател, съобщава Reuters.

Проектът Worldcoin има за цел да разпространява криптожетони на хората "само за това, че са уникални личности".

Той използва устройство за сканиране на ирисите, за да се потвърди самоличността на всеки клиент, след което той получава токените безплатно.

Worldcoin вече се сблъска с критики заради предполагаемите рискове за неприкосновеността на личния живот.

Според уебсайта на Worldcoin, токенът няма да бъде достъпен за клиенти в САЩ и някои други държави.

Звездите, които загубиха милиони заради провала на FTXСред тях са именити спортисти и прочути холивудски звезди

Проектът има за цел да възвърне популярността си след разтърсващата 2022 г., през която няколко криптокомпании се сринаха, включително FTX на Сам Банкман-Фрайд.

В последното набиране на средства на Worldcoin участваха и инвеститори, сред които a16z crypto, Bain Capital Crypto и Distributed Global, припомня Reuters.

Worldcoin е основан в началото на 2020 г. Основателите му разработват блокчейн протокол и записват транзакции „възможно най-скоро“, след като беше в бета версия. Вече е в действие и портфейл за криптовалута, създаден като алтернатива на прекалено сложните криптопортфейли, съществуващи в момента.

Три големи неизвестни за AI след изслушването на Сам Алтман пред КонгресаСлед три часа във въпроси и отговори, яснота за регулацията не беше постигната

Сам Алтман и OpenAI, стартъпът, който стои зад ChatGPT, са в центъра на вниманието от края на миналата година, като интересът към изкуствения интелект нараства главоломно.

Миналата седмица основателят на компанията даде показания пред комисия в Сената на САЩ и призова за регулиране на технологията.