Най-големите фенове на Disney имат уникална възможност.

Известното "Имение с приказки" на Уолт Дисни излезе на пазара, като домът в Лос Анджелис се предлага под наем за 40 000 долара на месец, съобщи CNBC.

Самият Дисни е живял в имението с площ 6400 кв. м в продължение на 18 години от построяването му през 1932 г. до 1950 г. - период, през който е ръководил създаването на класически филми като "Бамби" и "Снежанка".

"Този имот е бил избран от Уолт Дисни като място, където да отгледа семейството си, а също така съвпада с прехода на студиото Дисни от младо предприятие към гигант в развлекателната индустрия", казва в изявление агентът на имота Чейс Кемпен.

Имотът включва театър с оригиналния екран, на който Дисни е гледал филмовите си продукции.

Този дом е мястото, където дъщерите на Дисни "го вдъхновяват да създаде "Мери Попинз" и "Мечо Пух", се казва в обявата. Други класически филми, издадени по времето, когато Уолт Дисни е живял в имота, включват "Фантазия", "Дъмбо" и "Пепеляшка".

Имението разполага с четири спални, пет бани, както и с място за паркиране на 10 автомобила.

Потенциалните наематели ще трябва да внесат депозит от 120 000 долара и ще плащат сметките за кабелна телевизия, електричество, боклук, вода и газ.

При построяването си през 1932 г. къщата е струвала 50 000 долара - сума, която днес се равнява на около 1,1 млн. долара.