На 56-годишна възраст почина певицата Шиниъд О‘Конър, съобщиха световните агенции.

"С голяма тъга съобщаваме, че нашата любима Шиниъд почина. Семейството и приятелите ѝ са съкрушени и поискаха да запазят личното си пространство в този много труден момент", съобщи ирландската национална телевизия RTE, цитирайки изявление на близките й.

"Музиката ѝ беше обичана по целия свят, а талантът ѝ несравним и неповторим", написа ирландският министър-председател Лео Варадкар в Twitter след тъжната новина за кончината на певицата.

В последствие клипът на песента е гледан почти 400 милиона пъти в YouTube.

Дръзка и открита - с бръснатата си глава, болезненото изражение на лицето и безличния си гардероб, които са пряко предизвикателство към дългогодишните идеали на популярната култура за женственост и сексуалност - О'Конър променя представата за жените в музиката в началото на 90-те години на ХХ век.

Известна както с откровените си възгледи за религията, секса, феминизма и войната, тя разкъсва снимка на папа Йоан Павел II по време на телевизионно участие в предаването "Saturday Night Live", припомня Reuters.

"Всеки иска поп звезда, разбирате ли?", пише в мемоарната си книга "Спомени" от 2021 г. "Но аз съм певица бунтар. Просто имах неща, които исках да извадя от сърцето си. Не съм имала желание за слава.", споделя О‘Конър.

През януари 2022 г. певицата преживя тежка лична трагедия след като 17-годишният й син Шейн сложи край на живота си.