За момента няма заподозрян за убийството на Алексей Петров.

Това заяви на брифинг в Министерския съвет министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, цитиран от БТА.

„Текат оперативно-издирвателни мероприятия. Има множество установени факти и обстоятелства, които следва да бъдат щателно проверени“, уточни Стоянов.

Той увери, че по случая работи голям екип от криминалисти, който е в тесен синхрон с наблюдаващия прокурор.

„Всички версии са възможни и ние работим по тях“, каза още министърът.

Калин Стоянов подчерта, че не се е познавал и срещал с жертвата на убийството.

Алексей Петров беше застрелян на 16 август в столичния кв. „Драгалевци“. Инцидентът е станал в 12:20 часа.

При стрелбата пострада 48-годишна жена, която е била с него. Тя е настанена в Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина (УМБАЛСМ) „Н. И. Пирогов“.

От болницата съобщиха, че след предприетото лечение животът й е извън опасност.

Денков: Отмъщение е сред възможните мотиви за убийството на Алексей ПетровСпоред премиера Николай Денков Алексей Петров не се е чувствал застрашен

Припомняме, че преди дни премиерът Николай Денков също направи коментар за убийството на Алексей Петров, като заяви, че се разследват различни мотиви, включително възможност за отмъщение.

В Министерския съвет миналата седмица се проведе среща със заместник министър-председателят Мария Габриел, представители на МВР и на службите за сигурност, във връзка със зачестилите тежки криминални престъпления в страната и след смъртоносната стрелба срещу Алексей Петров в столичния кв. „Драгалевци“.

По думите на Денков има няколко версии, по които се работи.

„Има различни линии, свързани с неговите позиции в ДАНС, във връзка с бизнес интереси, във връзка с определени престъпления, случвали се през годините, и се изследват различни мотиви за убийството му, включително и за отмъщение“, каза Денков.

„Засега няма установена връзка между различните убийства, които се коментират по медиите“, допълни той.

Алексей Петров е застрелян в София (допълнена)Това са потвърдили пред националното радио източници от МВР

Роденият през 1962 г. Алексей Петров е бивша барета от Специализирания отряд за борба с тероризма, сътрудник на НСС. Бивш специален съветник и в Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС), припомня БНР.

Алексей Петров напуска баретите в началото на 90-те години на миналия век. След това се насочва към частния бизнес. Той е сред учредителите и на Съюза на бившите барети. Създава няколко застрахователни фирми.

На 14 август 2002 г. срещу него е извършен неуспешен атентат на басейна "Спартак". Тогава Петров е прострелян в гърдите и крака.

На 29 октомври 2015 г. отново е извършен неуспешен атентат срещу него, той път с гранатомет, след който Петров също оцелява, а щетите са само материални, по бронирания автомобил, с който се движи.