· Представители на Amazon, Google, Accenture, FIFA, Rakuten Viber, Payhawk и други водещи компании ще очертаят най-важните бизнес тенденции и стратегии през призмата на работещите AI решения по време на Digital Trends 2023.

· Събитието ще се проведе на 7 ноември в Sofia Event Center.

Година след като OpenAI даде на света своя ChatGPT, предизвиквайки отговора на големи и малки и технологични играчи, и няколко месеца след като изкуственият интелект направи своето рали на Уолстрийт, докато в същото време разпалваше дебати за регулацията на технологията и за това кога и кои човешки работни места ще превземе тя, страстите са успокоени и темата намира място в конструктивния бизнес разговор.

Въздействието на генеративния изкуствен интелект (AI) върху производителността може да добави трилиони долари стойност към световната икономика, като според последните изследвания на McKinsey става дума за еквивалента на $2,6 до $4,4 трлн. годишно.

Около 75% от стойността, която използването на AI може да добави във всички индустриални сектори, попадат в четири области: взаимодействия с клиенти, маркетинг и продажби, софтуерно инженерство и R&D, сочат още проучванията на консултантската компания.

Как изкуственият интелект трансформира не само IT сцената, но и целия бизнес свят, какви са рисковете във внедряването му, но и в липсата на такова, е фокусът на Digital Trends 2023 – едно от най-големите технологични събития у нас, организирано за поредна година от Sportal.bg и Profit.bg, част от водещата швейцарска медийна група Ringier.

Форумът, който ще се проведе на 7 ноември 2023 г. в Sofia Event Center, събира лектори от едни от най-големите компании на глобално и местно ниво, сред които Amazon Web Services (AWS), Google, Accenture, FIFA, Rakuten Viber, Payhawk, Seedblink, Eleven, Dreamix, Telepoint, tbi bank.

Мениджъри и експерти ще говорят за приложението на AI в различни сектори с фокус върху реални бизнес предизвикателства и техните решения, очертавайки водещите тенденции за следващите години, включително в HR областта в ерата на AI.

През призмата на изкуствения интелект ще преминат и основните панели в събитието, насочени към секторите финтех, киберсигурност, електронна търговия и гейминг, по време на които лекторите ще обсъдят как AI иновациите революционизират бизнеса, като оптимизират процесите, повишават производителността, подобряват изживяването на клиентите и укрепват сигурността на мрежите. Как обаче да използваме AI без да размиваме разликите между нашите продукти или услуги и тези на конкурентите, за да увеличим в крайна сметка конкурентното си предимство, ще бъде един от въпросите, на които лекторите на форума ще дадат отговор.

Водещ на Digital Trends 2023 е журналистът на bTV Светослав Иванов, който ще преведе публиката през увлекателното изследване на трансформиращото влияние на AI върху бизнеса.

Специален гост на събитието е Матю Карничниг, главен кореспондент за Европа на глобалната медийна организация POLITICO - той ще се задълбочи в бъдещето на индустрията на чиповете с фокус върху стратегиите на Европейския съюз за конкурентоспособност в сектора.

Digital Trends 2023 и Sofia Event Center предоставят уникална възможност за обмяна на идеи и контакти с лидери от различни индустрии в просторните нетуъркинг зони на събитието по време на кафе паузите, обедната почивка и коктейла след събитието.

Може да се регистрирате и да си осигурите място на събитието тук.

За повече информация посетете уебсайта на Digital Trends 2023.

Форумът се провежда с подкрепата на A1 Bulgaria, Philip Morris Bulgaria, Uniqa, Emag.

Партньори на събитието са още агенциите Digital ID, The Locals и 360 All Digital.

Медийни партньори са bTV Media Group, БНТ, novini.bg.