През 2023 г. световните знаменитости решиха да разкрият всичко за себе си пред публиката, изливайки душата и житейската си история на хартия.

На пазара вече са мемоарите на Елиът Пейдж, Памела Андерсън, принц Хари, Парис Хилтън.

Но есента е любимо време за четене, в което може да се завиете на дивана с чаша чай и да потънете в хубава книга. Euronews предлага някои от най-очакваните мемоари на звезди, които излизат тази есен.

"Thank You (Falettinme Be Mice Elf Agin)" от Слай Стоун

Вече 80-годишен и трезвен, фронтменът на емблематичната група Sly and the Family разказва историята на своя грандиозен възход към славата и още по-грандиозното си падение.

Музикантът превежда читателите си през ранните години на детството му, първите дни с групата и падението в бездната на злоупотребата с наркотици, която почти го унищожава.

"Behind the Seams: My Life in Rhinestones" от Доли Партън

Американското национално съкровище Доли Партън издава втората книга от поредица в три части за живота и кариерата си.

"Behind the Seams: My Life in Rhinestones" е блестящ разказ за модния ѝ стил през годините, с 450 ярки фотографии и увлекателни анекдоти зад кулисите. Заклетите фенове ще се насладят на достъпността към личния ѝ архив с костюми и уникалния ѝ стил.

"Worthy" от Джейда Пинкет Смит

Тази книга получи голяма публичност още преди премиерата си, тъй като всички говорят за реакцията на Джейда Пинкет Смит след шамара на съпруга й Уил Смит и разкритието, че двамата са разделени от 2016 г.

Но книгата е много повече от една семейна история, като описва пътуването на Джейда към себе си и безпардонната честност, с която го разкрива на читателите.

"The Woman in Me" от Бритни Спиърс

Мемоарите на Бритни Спиърс са дългоочаквани, откакто през 2021 г. поп звездата свидетелства в съда в Лос Анджелис.

Поп звездата не даде никакви интервюта преди излизането на книгата, което още повече засили очакването за нейната "изумително трогателна история за свободата, славата, майчинството, оцеляването, вярата и надеждата".

Въпреки това, вече са публикувани откъси, включително един, в който тя признава, че е направила аборт от друга музикална знаменитост – Джъстин Тимбърлейк, по време на връзката им преди повече от 20 години.

"My Name is Barbra" от Барбра Стрейзънд

Живата легенда на киното и сцената Барбра Стрейзънд разказва историята на живота си в 994 страници.

Като един от малкото артисти, които са постигнали EGOT (спечелване на награди "Еми", "Грами", "Оскар" и "Тони"), кариерата на Стрейзънд е изключителна и тя предоставя на читателите си откровен поглед зад завесата – от едно скромно начало в Бруклин до пътя към голямата слава и безграничната любов на публиката.