Какъв е идеалният подарък за човек, който има всичко?

Луксозният търговец на дребно Neiman Marcus отново се опитва да реши тази дилема от света на богатите, като предлага колекция от свръхмодерни идеи.

Всеки от тези "фантастични подаръци" струва стотици хиляди долари. А бройката е само една, предупреждава CNN.

В тазгодишното издание на "Коледния каталог" на Neiman Marcus за уникални подаръци, която търговецът издава вече над 60 години, присъстват единствен по рода си Cadillac, преживяване на червения килим в Кан и роля в представление на Американския балетен театър.

Срещу 195 000 долара двудневното преживяване включва премиерни места за представление в Метрополитън опера по време на летния сезон на Американския балетен театър в Ню Йорк през 2024 г. В първия ден присъствате и участвате в репетиции, а на следващия вече ще бъдете подготвени с прическа, костюм и грим за роля на сцената.

Искате ли да сте герой в анимационен филм на Disney?

Възможно е, срещу 510 000 долара. Ваучерът за такъв подарък включва създаването от Walt Disney Animation Studios на късометражен анимационен филм с герой, базиран на получателя.

Този човек също така може да озвучи своя герой; получава частна обиколка на анимационните студия на Walt Disney в Бърбанк, Калифорния,и покана за премиера на филм на Disney в Холивуд.

Видеоклипът ще бъде доставен на получателя във формат за изтегляне на цифрови файлове, които той може да запази.

Круизите на Disney са номер едно за пътуващи семействаНа борда на Disney Cruise Line гостите могат да се хранят в тематични зали, да се срещат с герои и да участват във вдъхновени от Disney забавления

Срещу 210 000 долара може да станете част от екипа на САЩ на на Летните олимпийски игри през 2024 г. в Париж.

Преживяването включва три нощувки във френската столица, където получателят ще получи и официални екипи на отбора на САЩ на Ralph Lauren с автографи от спортистите, преди да присъства на церемонията по откриването на Олимпийските игри.

Подаръкът включва и ексклузивен достъп до Олимпийското село заедно с отбора на САЩ, където може да вечеря, да празнува, да гледа предавания на живо от игрите и да се среща със спортисти.

Ако някой скъп ваш близък или самият вие сте фен на колите – този пакет от 975 000 долара е най-точния подарък.

Предлага двудневно преживяване за двама в Детройт с Cadillac и зад кулисите как се е появил Cadillac Carmen CELESTIQ. Ще преминете през процеса на проектиране заедно с екипа на Cadillac и ще го наблюдавате в действие в Къщата на Cadillac и Центъра на занаятчиите. За финал – уникален Cadillac Carmen CELESTIQ, изработен само за получателя на подаръка.

Познавате ли някой, който иска да обнови дома си през новата година?

Може да му подарите четиридневно пътуване до Милано с интериорния дизайнер Нина Магон за вдъхновение. Ще имате и вечери в ресторанти със звезди "Мишлен", частни обиколки на музеи и мебелни фабрики и ваучер на стойност 100 000 долара за закупуване на италиански мебели. Цената на подаръка обаче е 380 000 долара.

Храна и мода: (Не)очаквано добра комбинация в луксозната индустрияДизайнът и кулинарията се оказват дълбоко свързани, става ясно от изложбата в музея на Fashion Institute of Technology в Ню Йорк

Кой не обича да търси съкровища?

Ето ви деветдневно приключение с яхта из островите на Индонезия за 485 000 долара. Първо ще летите до Бали, после ще се качите на 137-метровата ветроходна яхта Phinisi и ще се насладите на СПА процедури, каране на каяк и гмуркане.

Всяка спирка на остров ще разкрива поредица от улики чрез пешеходни преходи, спирки в пещери, водопади и гмуркане.

Ловът на съкровища завършва с ваучер на стойност 150 000 долара за бижута в Neiman Marcus и парти на плажа.

За киноманите има подарък на стойност 500 000 долара, който включва покана за световноизвестния филмов фестивал в Кан, включително разходка по червения килим и присъствие на филмова прожекция. Ако това не е достатъчно бляскаво, цената включва избор на уникално бижу от колекцията на Chopard.

Топ 10 на най-скъпите неща в светаЗа ценители

Какво ще кажете да изработите свой собствен кристал Baccarat?

Приключението започва в хотел Baccarat в Ню Йорк и включва СПА преживяване, частно пазаруване в хотела и вечеря, приготвена от шеф-готвач на Мишлен.

След това летите до Париж за частна обиколка на Maison Baccarat, за да научите повече за историята на френската луксозна къща. Последната спирка е Ville de Baccarat за обиколка на фабриката, за да се срещнете с майсторите и да изработите собствения си кристал.

От Neiman Marcus утичниха, че всички подаръци включват благотворителен компонент в приходите си, като даренията отиват за различни организации, включително за Make-a-Wish Foundation, University of Texas MD Anderson Cancer Center и The Pelorus Foundation за защита на застрашената дива природа в световен мащаб.