Борислав Михайлов подаде оставка като президент на Българския футболен съюз.

Това съобщи той след заседанието на Изпълнителния комитет на централата.

"Подавам оставка, няма да отговарям на въпроси. Нито един клуб не ми иска оставката, а мен ме избират клубовете. Само през медиите се искат оставки", каза Михайлов, цитиран от БТА.

Борислав Михайлов в парламента: Това не е изслушване, а нападение срещу менНедопустимо е да се търси отговорност от БФС за случващото се извън стадиона, заяви той

Временно функциите на президент на БФС ще изпълнява Михаил Касабов, след като първият вицепрезидент Емил Костадинов е отказал да заеме поста.

На 6 декември ще се проведе ново заседание на Изпълкома, на което ще бъде насрочена дата за конгрес, на който да бъде избран нов президент.

CNN: Според Бербатов, българският футбол е в криза. И той може да я решиЧетири години след като прекрати кариерата си, Бербатов има големи амбиции да промени футболния пейзаж в родната си България, пишат от CNN

"Организационната структура на БФС бе подобрена, осъществихме дигитализация. С над 30% е увеличението на тв правата, изградихме 19 терена, до края на годината ще бъдат открити още три.

Горд съм с моя екип и им благодаря за усърдната работа в тази ненормална обстановка", допълни още Борислав Михайлов.