Управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Станимир Михайлов и избраният вчера за подуправител проф. Момчил Мавров са депозирали писма с оставките си в деловодството на Народното събрание, потвърдиха за БТА от пресцентъра на парламента.

До това се стигна след среща днес между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов и министъра на финансите и съпредседател на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) Асен Василев. На разговорите е присъствал и председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.


Асен Василев: През ноември ще имаме намаление на дефицита от 0,8% на 0,6%През ноември ще сме събрали повече данъци, отколкото държавата е похарчила, съобщи финансовият министър


Станимир Михайлов, номиниран от ПП-ДБ, беше избран да оглави Здравната каса на 29 юли т.г.

Проф. Момчил Мавров, предложение на ГЕРБ-СДС, бе избран вчера за подуправител на институцията, след скандали в пленарната зала. Той не беше подкрепен от "Продължаваме промяната - Демократична България".

Денков: Готови сме за Шенген. Най-големият риск е в пленарната зала„Присъединяването на страната към Шенгенското пространство остава един от най-важните приоритети за България“, каза премиерът

Днес премиерът Николай Денков изказа несъгласие с избора и посочи, че трябва да бъде регламентиран начинът, по който се избират ръководителите на регулаторите.