Bentley представи луксозния си спортен автомобил Bentayga EWB в Южна Корея, присъединявайки се към компании като производителя на суперавтомобили Lamborghini и модната къща Louis Vuitton, които се стремят да привлекат вниманието на страната към стоките от висок клас.

Гамата с удължена база на колелата е със 180 мм по-дълга от нормалната Bentayga, което създава повече вътрешно пространство, пише Fortune. Именно това стои зад EWB (Extended Wheelbase). SUV моделът е оборудван с 4,0-литров V8 двигател, с максимална скорост 290 км/ч и може да ускори от 0 до 100 км/ч за 4,6 секунди. Седалките автоматично ще се регулират според температурата и позата. Автомобилът може да се паркира сам.

Цената на версията Azure започва от 340 милиона вона (260 000 долара).

“Корея остава най-важният пазар в Азия", каза по време на премиерата Кристиан Шлик, директор на Bentley Motors Korea.

Dolce&Gabbana стъпва на имотния пазар с луксозен небостъргач в МаямиДебютът на модната къща в недвижимите имоти разширява влиянието й от мястото, където пазарувате, до мястото, където спите

С разширеното портфолио от 60 цвята на екстериора, 15 цвята на кожената тапицерия, 10 ръчно изработени фурнира и избор на 21- или 22-инчови джанти с различни покрития, има богато разнообразие от възможности за адаптиране на външния вид на автомобила.

Корейците "предпочитат да нямат еднакви автомобили със съседите и приятелите си. Ето защо ние предлагаме толкова възможности за модифициране", казва Шлик.

През 2022 г. Bentley отбеляза рекордни продажби в Корея, като доставя 775 автомобила - най-много в Азия извън Китай. Mиналата година автомобилният производител открива 10-етажна сграда, наречена Bentley Tower, в Сеул, в която да предлага на клиентите от покупката на нов автомобил до обслужване и сертифицирането на употребяваните коли.

Ferrari ще произведе първия си SUV модел до края на годинатаПървият електромобил на компанията пък се очаква на пазара през 2025 г.

Компанията се присъединява към поредица от производители на луксозни марки, които пускат нови продукти и специални събития за корейските потребители, които според Morgan Stanley са най-големите купувачи на луксозни стоки на глава от населението в света.

Lamborghini очаква рекордни продажби тази година в Корея, а Ferrari през юни стана домакин на първото си азиатско автомобилно изложение в Сеул, пише Fortune.

Bentley също така прави "корейско издание" на своя седан Continental GT - лимитиран модел с интериор, проектиран в сътрудничество с корейския художник Ха Тейм. Ще бъдат произведени само 10 такива автомобила, които ще бъдат доставени през първата половина на 2024 г.