2023-а беше годината, в която жените заеха челни позиции в секторите на глобалната икономика.

Нежният пол се прояви с цялата си сила и уязвимост, интелигентност и смелост, с всичките си странности и емоции в света на големите финанси.

Във всяка ситуация, когато ставаше въпрос за пари и власт, жените постигнаха адски много заедно, пише в анализ по темата FastCompany и се аргументира с пет основни фактора за успеха им.

Икономика "от жени за жени"

Ако името ви е Бионсе, Тейлър или Барби, заемате върха.

Печелите допълнителни точки, ако сте предизвикали икономическо земетресение с пари, похарчени за нещо толкова уникално забавно и феминистко като концерт или филм на горепосочените.

Между емоцията и капитализма: Възможна ли е „Суифтономиката“ в ЕвропаБързината, с която билетите за Eras Tour се разпродадоха в Европа, е доказателство, че Тейлър Суифт е завладяла европейския пазар

Възходът на математиката за момичета

Момичешката математика стана вайръл кампания срещу финансовия срам, който дърпаше назад нежния пол от десетилетия наред. Тенденцията включва постове в социалните мрежи от жени, които си разменят вицове за вътрешните изчисления, които правят, за да обяснят понякога наивното си поведение.

Това не е толкова "математика", колкото, да речем, вътрешна женска логика, често неясна, но винаги забавна.

Някои примери за "момичешка математика" включват:

  • Определяне на времето за миене на косата, така че да съвпадне с плановете за уикенда.
  • Да харчиш достатъчно, за да получиш безплатна доставка, защото в противен случай губиш пари, нали?
  • Признаване, че ако носите супер модна или секси дреха, но никой важен за вас не я е видял и не сте се снимали с нея, значи не сте я носили.
  • Планиране на вечерта през всяка стъпка от рутинната ви програма, за да разберете кога трябва да започнете да се приготвяте. (Отговорът на това уравнение винаги е по-рано, отколкото човек би си помислил.)
  • "Момичешката математика по същество е признанието, че времето, удобството и парите са взаимозаменяеми валути", пише инфлуенсърът Имани Барбарин в X.

    Кариеристките са демоде. Идва ерата на момичетата, които не бързатНовата тенденция

    Предполага се, че това е шега, и както всички шеги, тя не е за всеки. Или разбирате концепцията за момичешка математика, или не, и не си струва да се разстройвате прекалено, ако сте от втория лагер.

    Силата на жените инвеститори

    86% от жените заявиха пред Ellevest, че инвестирането ги кара да се чувстват "силни" и че "имат контрол над бъдещето си".

    Ако през годината на значителна пазарна волатилност и "блестящи нови тенденции в инвестирането", вие също сте започнали да инвестирате или сте запазили курса и сте почувствали силата на своята финансова гъвкавост, бройте се в списъка на успешните дами.

    Мейнстрийм на паричните консултанти при развод

    Ако четете това, любимата ви двойка знаменитости вероятно се е разделила тази година.

    Но "лятото на разводите" хвърли светлина върху въпроси, свързани с парите и брака, считани за табу, за да бъдат обсъждани.

    Развод на цената на БВП на една държава. Как се разделят свръхбогатите?Kласация на „най-скъпите“ разводи

    Вече не е така. Финансовите консултации при развод съществуват и жените са в по-добро положение заради тях.

    Женската амбиция на работното място

    Жени оглавиха големи новинарски издания. Жените главни изпълнителни директори (най-накрая) са повече от колегите им с риза и панталони.

    Работят по-добре с най-добрата си приятелка и стигаме по-далеч, когато играят заедно.

    Всички тези постижения подчертават една неопровержима гледна точка: Когато жените са уверени в себе си, те могат да процъфтяват - и светът също.

    Гледайки към предстоящата година, от всички нас зависи да не забравяме, че изминалите 12 месеца не са просто проблясък за жените, парите и властта. Можем да превърнем това в новото нормално явление – от жени, за жени и по този начин в по-светло бъдеще за целия свят, допълва FastCompany.