Джордж Р. Р. Мартин разполага с изобилие от литература, която да екранизира, но това не го спира да работи по изцяло нови проекти.

В публикация в блога си авторът на Game of Thrones споделя, че работи по три анимационни проекта, базирани на популярния франчайз.

"В наши дни има толкова много нови неща по телевизията, че в епохата на стрийминга е трудно да бъдем в крак с всички. Винаги е удоволствие да се натъкнеш на продукция, която не си виждал преди, която просто те взривява, забива нокти в теб и не те пуска", пише Мартин.

Той отбелязва, че Blue Eye Samurai на Netflix е точно такова шоу, което води до идеята за негови анимационни предавания, които са в процес на разработка.

"Така се случи, че HBO и аз имаме собствени анимационни проекти, чието действие се развива в света на A Song of Ice & Fire. Нито един от тях все още не е получил зелена светлина, но мисля, че сме близо до предприемането на следващата стъпка", казва още писателят.

Netflix ще зарадва феновете на Stranger Things с анимация и VR игра Стрийминг услугата работи и върху сценично шоу от франчайза на хитовия сериал

Според Мартин Nine Voyages, предисторията на House of the Dragon, ще се появи по екраните като анимация.

Сюжетът ще се фокусира върху миналото на "Морската змия" Корлис Веларион, изигран в House of the Dragon от актьора Стив Тусент, пише CNN.

"Бюджетните ограничения вероятно щяха да направят живата версия прекалено скъпа, тъй като половината от сериала се развива в морето и е необходимо да се създава различно пристанище всяка седмица", пише Мартин.

"Там има цял един свят. И ние имаме много по-голям шанс да покажем всичко това с анимация. Така че сега имаме три нови проекта в ход."

Макар авторът да изразява надежда, че сериалите ще успеят стигнат до екраните, той също така пише, че "в Холивуд нищо не е сигурно".

Едно нещо е сигурно обаче: вторият сезон на House of the Dragon ще излезне през това лято.

Дисни загуби авторското си право върху версия на Мики МаусТъй като законът за авторското право на САЩ позволява творчески лиценз да бъде запазен до 95 години, собствеността на Disney върху героя официално приключи

Междувременно Мики Маус получи нова роля: Злодей от филм на ужасите

Тази седмица бяха обявени два филма с участието на известния талисман на Disney, тъй като авторските права върху късометражния анимационен филм от 1928 г. Steamboat Willie за първи път станаха обществено достояние.

В трейлъра на Mickey's Mouse Trap, игрален филм, режисиран от Джейми Бейли, група приятели са тероризирани от анонимен психопат, носещ маска на усмихнатия гризач по време на карнавал.

Трейлърът завършва със съобщението "Мишката е на свобода".

Подобен филм би могъл да се счита за нарушение на авторските права само допреди няколко дни. Тъй като американското законодателство позволява правата да се пазят до 95 години, на 1 януари 2024 г. творческият лиценз на Steamboat Willie официално изтече, което отвори вратата за още съдържание с образа на Мики.

Вторият филм на ужасите носещ същото заглавие от анимацията на Disney, режисиран от Стивън ЛаМорте, беше обявен във вторник чрез прессъобщение. Снимките му ще започнат през пролетта на 2024 г.