Над два милиона души поръчаха предварително електрическия пикап Cybertruck на Tesla преди пускането му на пазара.

И докато много от тях стискат палци новата им покупка да пристигне час по-скоро, героите от YouTube канала Out of Spec Reviews използваха морков, банан, хот-дог наденички и други продукти, за да демонстрират какво може да направи новият пикап на Tesla с пръстите ви, сравнявайки го с Rivian, F-150 Lightning и Tesla Model X.

Особено споделяна онлайн се оказа ситуацията от видеото, която показва какво се случва с моркова, когато е поставен там, където капакът на багажника се среща с каросерията на превозното средство.

Острите му ръбове прорязват зеленчука, което накара много потребители да смятат, че дизайнът на Cybertruck може да доведе до сериозно нараняване.


„Колкото повече научавам за тази кола, толкова повече се учудвам, че е позволено да се продава“, гласи един от коментарите.

„Това нещо функционира повече като смъртоносен капан, отколкото като пикап“, пише друг потребител.

Много хора обаче се изказват в защита на Cybertruck, твърдейки, че всеки модел автомобил може да причини този тип нараняване, ако поставите пръстите си на грешното място в грешния момент.

„Да. Ако ръката ви е пред затваряща се врата, тя вероятно ще бъде наранена“, пишат саркастично някои.

Експерти по-рано изразиха загриженост относно други детайли в дизайна на Cybertruck, като например липсата на т.нар. crumple zone - зона в автомобила, проектирана така, че да абсорбира силата от удар, за да остане купето непокътнато.

Не е задължително обаче хората в купето на Cybertruck да са изложени на риск.

Дейвид Фридман, бивш действащ ръководител на Националната администрация за безопасност на движението по пътищата, обясни пред Reuters: „Ако попаднете в катастрофа с друго превозно средство, което има такава зона, а вашето е по-твърдо, тогава първото ще се смачка, а вашето ще устои."