Сезонът на печалбите напредва с отчетите на няколко от най-големите компании в САЩ, сред които гигантът Johnson & Johnson, който обяви по-високи приходи и печалби, подпомогнати отчасти от сегмента MedTech на компанията.

Коригираните печалби на акция са $2,29, съвсем леко над прогнозата на FactSet.

Приходите на J&J са нараснали със 7,3% до 21,4 милиарда долара, също изпреварвайки консенсуса на FactSet. Продажбите в сегмента MedTech са нараснали с около 13%.

J&J условно се съгласи да плати около 700 милиона долара за уреждане на разследване, започнато от повече от 40 щата във връзка с маркетинга на бебешка пудра на основата на талк.

Акциите на J&J падат с над 2% в последната търговска сесия. До вторник акциите на компанията бяха с около 3,7% надолу за 12 месеца.

Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет елиминира дяловете си в GM, J&J и P&GПортфолиото от акции на Berkshire е концентрирано в пет компании: Apple, Bank of America, American Express, Coca-Cola и Chevron

Procter & Gamble междувременно съобщи, че потребителите са увеличили обема на закупените артикули в няколко категории.

„Сега се пренасочваме към повече комбинация от растеж, движен от цените, и растеж, управляван от обема“, заяви Андре Шултен, главен финансов директор на компанията, цитиран от The Wall Street Journal. „С течение на времето този компонент обем трябва да се засили.“

Органичните продажби на P&G са нараснали с 4% през второто фискално тримесечие на гиганта спрямо същия период на предходната година. Показателят за продажби изключва влиянието на валутните колебания, придобиванията и продажбите.

Акциите на P&G се повишиха с над 5% в началото на търговията.

Пазарите в САЩ и Европа започнаха седмицата с ръст. Dow отбеляза рекордАкциите на малките компании в индекса в Russell 2000 скочиха средно с около 2%

Аерокосмическата и енергийна компания General Electric отчете печалби за четвъртото тримесечие, които надминаха очакванията, но предоставиха негативна перспектива.

GE се фокусира върху аерокосмическия си бизнес, който произвежда реактивни двигатели, след като отдели подразделението си за здравеопазване миналата година и планира да отдели бизнеса си с възобновяема енергия по-късно през 2024 г.

Печалбите на GE спадат, но надминават очакванията на анализаторите.

Приходите са нараснали с 15%, като тези от аерокосмическата промишленост са се увеличили с 12%.

Коригираната печалба на акция е между 60 цента и 65 цента, под оценката на FactSet от 70 цента.

Акциите на GE паднаха с над 1% в началото на търговията; преди вторник акциите на компанията бяха скочили със 70% за 12 месеца.

Четири пъти по-голяма печалба до 2027: На какво разчита Rolls-Royce?Финансите на компанията бяха засегнати от проблеми с двигателя Trent 1000, както и от пандемията

Акциите на гиганта в областта на комуникациите Verizon се повишиха, след като компанията показа инерция в своя потребителски безжичен бизнес.

На коригирана база печалбите на акция на Verizon са в съответствие с прогнозите, докато приходите и са малко по-добри от очакваното.

Акциите на компанията се повишиха с повече от 4% в началото на търговията.

Компанията от сектора на отбраната Lockheed Martin отчете по-ниски приходи за четвъртото тримесечие, намалени от по-ниските продажби на ракети, както и в сегмента на ротационните и мисионерските системи.

Коригираните печалби, които изключват таксите за обезщетения и други еднократни аспекти, са $7,90 на акция, надминавайки оценката на FactSet.

Приходите са намалели с по-малко от 1%, но все още надминават очакванията

За 2024 г. Lockheed си поставя за цел приходи от 68,5 милиарда до 70 милиарда долара, над очакванията на анализаторите.

Акциите на компанията паднаха с по-малко от 1% в ранната търговия. До вторник бяха нагоре с 4% за последните 12 месеца.

Как изборите през 2024 могат да повлияят на световните пазари Страните, които очакват избори, представляват над 60% от световната икономическа продукция

RTX (преди Raytheon Technologies) публикува по-добри от очакваните продажби на фона на силни военни поръчки.

Коригираните печалби на аерокосмическата и отбранителна компания са 1,29 долара на акция, над прогнозите на анализаторите.

Продажбите ѝ са нараснали до 19,93 милиарда долара от $18,09 млрд., надхвърляйки прогнозите.

За 2024 г. RTX заявява печалба на акция над прогнозите на анализаторите.

Акциите ѝ се повишиха с почти 7% в началото на търговията; преди вторник акциите на RTX бяха надолу с 12% за последните 12 месеца.

Boeing призна, че нейни грешки са довели до инцидента с Alaska Airlines От компанията призовават да не се спекулира с причините за проблемите със 737 MAX 9

Авиокомпанията United Airlines заяви късно в понеделник, че очаква да загуби пари през първото тримесечие на 2024 г., тъй като продължаващото спиране на самолетите 737 MAX 9 на Boeing тежи върху нейните финанси.

United прогнозира коригирана загуба за първото тримесечие от 35 до 85 цента на акция, ако приемем, че самолетите останат приземени до края на месеца.

Авиокомпанията заяви, че се наблюдава „трайно“ търсене на пътувания.

Акциите ѝ се търгуват с над 6% в днешната търговия след като обяви по-добри от очакваните коригирани печалби за четвъртото тримесечие.

Netflix ще докладва резултатите си след затварянето на пазара.