Мостът "Франсис Скот Кий" в американския град Балтимор, щата Мериленд, се срути в река Патапско рано във вторник, изпращайки превозни средства и хора във водата, след като беше ударен от голям контейнеровоз, съобщава The Wall Street Journal.

Няколко коли и около 20 души са паднали в реката, според говорител на противопожарната служба, след като големият стоманен мост е рухнал, ударен от сингапурския кораб Dali. Той е заседнал под отломките на стоманения мост.

Корабът, който е пътувал от Балтимор за Шри Ланка, се управлява от базираната в Сингапур Synergy Marine Group, която заяви, че екипажът му е задействал собствена аварийна процедура и проверява за жертви във водата. Всички членове на екипажа са в безопасност, добави компанията, цитирана от WSJ.

И двете платна на Междущатска магистрала-695 в участъка на моста са затворени за движение. Трафикът се пренасочва, съобщиха транспортните власти в Мериленд.

Видео от инцидента показва как корабът се блъска в една от опорните колони на моста и конструкцията напълно се срутва в реката. Според полицейски служител, че случаят се третира като инцидент с масови жертви.

Кметът Брендън М. Скот и ръководителят на окръга Балтимор Джони Олшевски заявиха, че екипите на службите за спешна помощ са задействани и извършват спасителни операции.

„Моля, молете се за засегнатите“, написа Олшевски в X.