Близо 600 гости, сред които посланици, клиенти, партньори, представители на топ мениджмънта на УниКредит, отбелязаха заедно 60-тата година от създаването на банката, позната днес като УниКредит Булбанк. Рождения си ден водещата финансова институция отпразнува с едночасова оперна гала на изпълнители от Арена ди Верона, последвана от елегантен коктейл.

„За своите 60 години банката е свидетел на забележителните промени, през които са преминали България и останалите страни от региона. През цялото това време банката е била символ на стабилност и е продължавала да се развива“, посочи в речта си по време на събитието главният изпълнителен директор на УниКредит Андреа Орчел. Банката става част от групата на УниКредит през 2000 г., превръщайки се в модерна търговска банка с изцяло нов модел за обслужване и на индивидуални клиенти.

Арена ди Верона

„При подобни годишнини сме склонни да се фокусираме върху най-важните моменти от миналото, но аз искам да се съсредоточа върху бъдещето. А тук, в България, има невероятна динамика, енергия и иновативно мислене, както и в цялата група на УниКредит. Именно това е целта на UniCredit Unlocked. Това е културата на победа, която изграждаме“, каза още Орчел. Той определи България като пазар на растеж за групата на УниКредит, върху който тя е фокусирана. „Икономиката на страната се развива бързо, благодарение на секторите на технологиите, енергетиката и туризма. България е символ на нова и разширяваща се Европа“, обобщи главният изпълнителен директор на групата. По думите му, УниКредит Булбанк е пример за това как банките могат създават възможности за растеж, което е и мисията на УниКредит.

„УниКредит Булбанк е незаобиколим фактор в българската икономика – обслужвайки над 70% от международния бизнес в страната, 2 от всеки три компании с оборот до 100 млн. лв. и 3 от всеки 4 с оборот над 100 млн. лв. УниКредит Булбанк е незаобиколим фактор в българската култура, подкрепяйки редица стойностни проекти", каза обобщи Теодора Петкова, Директор на УниКредит за региона.

Теодора Петкова, Директор на УниКредит за региона

"УниКредит Булбанк е част от българската история и развитието на сектора с всички новости, които е внесла – като например първите инвестиционни решения, концепцията за филиал на бъдещето, развитието на онлайн каналите и др. Вярвам, че УниКредит Булбанк е незаобиколим фактор и за Уникредит в ЦИЕ“, обобщи Теодора Петкова.

Домакин на събитието беше главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Цветанка Минчева, която дефинира трите основни фактора за успеха на банката.

Цветанка Минчева

„На първо място това са нашите клиенти и партньори, които ни се доверяват да управляваме парите им и да финансираме проектите им. Гордеем се с това, което постигат. На второ място стои фактът, че сме част от УниКредит, което ни дава стабилност, предизвиква ни да бъдем все по–добри и ни дава възможност да пренесем към нашия пазар познанието и опита на цялата група. Третият фактор са хората на банката - тези, които я оживяват всеки ден, тези, които стоят зад всичките успешни проекти и внедрявания, тези, които се борят рамо до рамо за проектите на своите клиенти или пък да избегнат рисковете и да подсигурят стабилността“, каза Цветанка Минчева.