Емблематичната главна редакторка и моден експерт Анна Уинтур и нейният екип откриха третата част Vogue World, а шоуто се състоя в неделя на площад Вандом в Париж.

Световно знаменитости и платежоспособни VIP гости, готови да похарчат хиляди долари за присъствието си, наблюдаваха на живо тематично дефиле, проследяващо 100-те години между последните Олимпийски игри в Париж през 1924 г. и сега.

Докато танцьорите пресъздаваха прецизната хореография на фехтовката от 60-те години или гимнастиката от 70-те, моделите се разхождаха в свободно съответстващи им визии.

Но това не беше подиум, изпълнен с клинове и спортни шорти. Един от най-изненадващите тоалети беше този на Кейти Пери. Певицата се появи с провокативна винтидж рокля с изрязани части на Noir Kei Ninomiya за секцията на шоуто, посветена на бойните изкуства от 80-те години.

Изработен от перфектно разположени кожени листенца, с огромна пола от тюл и цветя, тоалетът на Пери приличаше повече на постижение на геометрията, отколкото на физическото благоприличие, отбелязва CNN.

Т.нар. голи рокли се радват на истински ренесанс в последно време. От Ел Фанинг, Ким Кардашиян и Дожа Кат на Met Gala, до Чарлийз Терон, Дженифър Лорънс и Флорънс Пю на „Оскар“-ите, все повече знаменитости залагат на визия, която не скрива почти нищо от въображението.

Но докато повечето голи рокли включват мрежа в телесен цвят или мрежа от фини кристалчета, за да внушат деликатно голотата, роклята на Кейти Пери показваше повече кожа, отколкото плат и само малък процент от тялото ѝ беше покрит от материя.

Певицата не беше единствената звезда от А-листата, която флиртуваше с публиката.

Джаред Лето също пристигна във Vogue World в напълно прозрачна туника без ръкави и чифт черни слипове отдолу. Той допълни визията си с черни лачени ботуши за езда, червени пръсти и висящо колие с огромен дървен кръст.