Омагьосани долини, оживени улични пазари и приказни гори.

Това са само част от изненадите, които феновете на круизи могат да очакват на борда на Disney Adventure, според подробностите за предстоящото пътешествие в Сингапур, обявени от Disney Cruise Line.

Корабът – шестият круизен лайнер на Disney, е първият на компанията, който ще акостира в Азия. Първото му плаване е планирано да започне от Сингапур през 2025 г.

Според компанията, "стратегическото местоположение на Сингапур, въздушната свързаност от световна класа и пристанищната инфраструктура го превръщат в процъфтяващ круизен център в Югоизточна Азия".

Круизите ще се провеждат в продължение на най-малко 5 години, съгласно споразумение между Disney Cruise Line и Съвета по туризъм на Сингапур.

Disney Adventure ще извършва три- и четиридневни плавания и ще може да побере около 6700 пътници и 2500 членове на екипажа. Всички плавания ще тръгват от круизния център Марина Бей. Първата дата на отплаване, както и цената на пътуването, не са обявени.

Приключението е проектирано около 7 тематични зони, вдъхновени от продукциите на Disney, Pixar и Marvel, включително:

• Градина на въображението: описвана като сърцето на кораба; включва "омагьосана долина", градина и място за представления на открито

• Discovery Reef: място за пазаруване и забавление с герои и истории от морски класики на Disney, като "Малката русалка" и "Търсенето на Немо"

• Улица "Сан Франсокио": вдъхновена от уличния пазар зона за семейни забавления с интерактивни игри, магазини и киносалони

• Wayfinder Bay: вдъхновено от тихоокеанските острови уединение край басейна, отразяващо цветовете и визията на "Моана"

• Town Square: място за събиране на феновете на кралските особи на Disney с магазини и ресторанти гора, напомняща за "Пепеляшка", "Замръзналото кралство" и "Снежанка и седемте джуджета"

• Marvel Landing: място с изцяло нови атракции, предназначени за феновете на супергероите от "Отмъстителите"

• Toy Story Place (Мястото на историята на играчките): зона за игра с тематични заведения за хранене и водни игри, вдъхновени от франчайза "История на играчките" на Pixar

Каютите ще се отличават с дискретни интериорни щрихи на Disney и с концепцията на круизната линия за разделяне на банята, така че двама души да могат да се приготвят едновременно, се казва в съобщението.

Подобно на другите круизи, на борда на Disney Adventure ще има герои, забавления, базирани на песни на студиото, и прожекции на най-популярните филми.

Обявен за "най-добрата почивка на море" за семействата, Disney Adventure е предназначен за туристи от всички възрасти, със своите СПА център, фитнес зона и "първокласна кухня" за родителите.

Освен това, ще има ясно изразени азиатски нотки в знак на почит към първия круизен кораб на компанията, базиран в региона.

"Чрез вплитане на характерното за Disney обслужване с ръчно подбрани преживявания, уникални за Азия, гостите могат да очакват магията на морето чрез персонализирани преживявания, избор на кухня и богати предложения за търговия на дребно, носещи отличителен местен вкус", казва Сара Фокс, вицепрезидент и регионален генерален мениджър за Азия в Disney Cruise Line.

Disney Adventure се присъединява към флотилията от пет кораба на Disney Cruise Line, заедно с Disney Treasure и Disney Destiny, които са на път.

Круизите на Disney плават до Карибите, Европа, Аляска, Мексико, Канада, Хаваите, южната част на Тихия океан, Австралия и Нова Зеландия.