Microsoft обяви добавянето на нови езици в Copilot, като българският също е сред тях. С това общият брой на поддържаните езици става 42.

Microsoft 365 Copilot е инструмент с изкуствен интелект, който подпомага изпълнението на задачи, търсенето на информация, генерирането на творчески текстови формати и кодирането.

Той съчетава мощта на големи езикови модели (LLM) с бизнес данни и приложения на Microsoft, за да разгърне творческия си потенциал, да отключи производителността и да повиши уменията.

Инструментът разбира работния контекст на служителя и осигурява професионално ниво на сигурност, поверителност и съответствие.

PR Bulgaria | LBS TEAM

Microsoft 365 Copilot може да се използва в рамките на работните приложения на Microsoft 365, които служителите използват ежедневно, като Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams, или в рамките на бизнес чата BizChat. Той е централният хъб, обединяващ всички уеб данни, работни данни и данни на бизнес направлението в потока на работа.

BizChat превръща цялото организационно съдържание в богата база данни с ценна информация, като дава възможност на потребителите да си сътрудничат с Copilot като с партньор и превръща всяка информация в бизнес ресурс.

Например Microsoft 365 Copilot оптимизира процеса на създаване на изчерпателни бележки от срещи, като автоматично обобщава дискусиите по време на срещата, въпросите, които изискват предприемането на действие и ключовите моменти.

PR Bulgaria | LBS TEAM

Microsoft 365 Copilot в Word трансформира писането с ефективност, така че потребителите да могат да създават, обобщават, разбират, усъвършенстват и повишават качеството на документите. Те могат да използват и разширени възможности като визуализиране и трансформиране на текст в таблица.

Другите възможности включват и разширяването на съществуващи подсказки, изготвянето на документи чрез препратки към други документи и откриването на информация за документи.

Microsoft 365 Copilot в Outlook помага за по-ефективно управление на входящата поща и създаването на въздействаща комуникация. Може да обобщава тема от имейли, да предлага области за действие, отговори и последващи срещи. Той може също така да регулира дължината и тона при изготвяне на имейл.

PR Bulgaria | LBS TEAM

„Радваме се да обявим, че Microsoft 365 Copilot вече поддържа и български език. Това е значителна стъпка в осигуряването на достъп до най-новите технологични иновации за потребителите, говорещи български.

С въвеждането на усъвършенствани инструменти за изкуствен интелект на български език, Microsoft не само признава уникалната култура и нужди на българските потребители, но и гарантира тяхното участие и ползи от технологичните постижения, които оформят облика на нашия свят.“, коментира Калин Димчев, Country Manager на Microsoft за региона на Адриатическо море.

Microsoft стартира Copilot през 2023 г. и оттогава непрекъснато подобрява функциите му, като разбира, че отделните компании имат различни специфични нужди. Въз основа на обратната връзка с клиентите са направени над 700 актуализации на продукта и са доставени над 150 нови функции тази година.