Работи ли борсата ни днес?

1547
Работи ли борсата ни днес?

Работи ли борсата ни днес? Подобен въпрос не може да не се роди в главите ни, веднага щом погледнем равносметката от над час от началото на днешната търговска сесия на БФБ-София.

Сделки има с двадесетина компании, обемите са повече от смешни, а стойността на общо изтъргуваното количество ценни книжа в ранната търговия възлиза на 42 хил. лева!

Това е поредното доказателство за липсата на какъвто и да е инвеститорски интерес към търгуваните на БФБ-София активи. Само се питам до къде още може да слезе капиталовият ни пазар, преди да се осъзнае, но наистина да се разбере, че де факто той повече не може да продължи да съществува в този му вид.


Интересното е, че всичко това се случва в навечерието на маститата инвеститорска среща в Лондон - The European Exchanges Summit 2011, на която лектор ще бъде и изпълнителния директор на БФБ-София Иван Такев. Той ще говори от гледната точка на развиващите се пазари.

Но това нашето пазар ли е изобщо, че чак пък да бъде причисляван към групата на развиващите се? Ако ли пък е развиващ се, то моля Ви, посочете ми кое и какво се развива тук!

Интересно би ми било да разбера и какво точно ще представи Иван Такев и пред каква аудитория, разбира се!

Преди време Deutsche Welle написа коментар за България със заглавие - „България достигна дъното, оттук насетне започна да дълбае". Нещо подобно се случва днес и на БФБ-София!

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg